Cum arată spitalul construit de Asociația „Dăruiește Viață" pentru bolnavii de Covid-19. Banii au fost donați
Cel mai nou spital construit pentru tratarea pacienților cu forme grave de Covid 19 este gata. A fost ridicat, în doar două luni, de Asociația „Dăruiește Viață", din donații, în curtea spitalului Elias, din Capitală.
Construcția respectă ultimele standarde medicale, cu circuite pentru medici și pacienți, spații pentru decontaminar și instalații speciale, de filtrare a aerului.
Două luni s-a muncit zi lumină în curtea spilalului Elias la amenajarea construcţiei modulare în care pot fi trataţi pacienţii cu forme grave de covid 19.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Spitalul a fost ridicat de Asociaţia „Dăruiește Viață" din donaţii. Are 28 de paturi de terapie intensivă şi zece paturi amplasate în saloane separate pentru suspecţii de covid.
Şi aceste spaţii pot fi trasformate oricând în saloane de terapie intensivă.
Spitalul este dotat cu instalaţii de oxigen şi pentru filtrarea aerului, atât la intrarea în saloane, cât şi la ieşire, pentru a evita împrăştierea virsului. În plus, aici sunt respectate circuitele medicilor şi pacienţilor, cu duşuri speciale pentru decontaminare.
Spitalul e dotat cu spaţii de sterilizare şi laborator propriu în care se pot face testele.
Oana Gheorghiu, vicepreședinte Asociația „Dăruiește Viață": "Spitalele au fost în perioada asta focare de infecţie şi modalitatea de a limita acest lucru este construcţia de spitale în afara spitalelor în care vin pacientii cronici. Pentru că e o mare problemă în momentul ăsta cu pacienţii cronici care în momentul ăsta nu au unde să meargă pentru că exista riscul de infectare. Este soluţia cea mai bună să ai un astfel de spital lângă un spital de urgenţă în aşa fel încât să poţi trata şi pacienţii cronici şi pacienţii Covid, fără sa interactioneze unii cu alţii. Este separarea cea mai bună de circuite.
După ce pandemia va lua sfârşit, spitalul poate deveni secţie pentru boli infecţioase sau terapie intensivă ori, cu unele modificări, poate fi transformat într-o secţie pentru mari arşi.
Acest spital este dovada că se poate. A fost construit în doar 2 luni de zile, a costat 2 milioane de euro. Banii au veit din donaţii. De la peste 250.000 de romani care au donat 2 euro prin sms şi de la peste 650 de firme. Este o lecţie pentru cei care ne conduc. Dacă muncim şi vrem, vin şi rezultatele.
Între timp, Asociaţia continua lucrările şi la primul spital din România pentru tratarea copiilor cu afecţiuni oncologice. Puteţi susţine acest proiect cu 4 euro pe luna dacă trimiteţi un SMS la 8864 cu mesajul SPITAL.