Cum arată acum pavilionul de la Institutul Balș, distrus de tragicul incendiu soldat cu mai multe victime
Pavilionul de la Institutul Matei Balş, unde a avut loc tragicul incendiu, urmează să fie deschis la începutul anului viitor, după un an de la eveniment.
Astfel, în saloanele de pe cele trei etaje vor putea fi primiți 100 de pacienți.
”Este foarte important să folosim toate resursele pe care le avem, în această perioadă, pentru a acorda asistenţă medicală înalt calificată pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Ne pregătim pentru valul al 5- lea şi această componentă de asistenţă medicală este esenţială. La Institutul Matei Balş se lucrează intens pentru redarea în circuitul medical al acestui pavilion, 3 etaje cu circa 100 de paturi, cu oxigen şi medici foarte buni, vor fi pregătiţi în luna ianuarie să acorde asistenţă medicală”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, aflat în vizită.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Rafila s-a declarat nemulțumit de modul în care autoritățile s-au ocupat de refacerea pavilionului, notează News.ro.
”În cursul anului trecut, mi s-a părut că nu a existat suficientă preocupare din partea autorităţilor pentru a sprijini revenirea în circuit a acestei aripi din Institutul Matei Balş şi a altor unităţi sanitare care au trecut prin incendii, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm, trebuie să găsim soluţii”, a mai spus el.
La rândul lui, Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Matei Balş, a declarat că nu s-au mulţumit să dea în funcţiune pavilionul 5, aşa cum era înainte de incendiu, ci se fac şi o serie de îmbunătăţiri, pentru a putea obţine autorizaţia de funcţionare.
”În acest sens, am înlocuit în trei din cele patru nivele ale pavilionului toată instalaţia electrică, începând cu cabluri, prize şi corpurile de iluminat, de asemenea am montat senzori de incendiu în fiecare cameră şi mai avem de montat nişte uşi anti-incendiu pe care deja le-am primit şi urmează să le montăm la începutul lunii ianuarie”, a declarat Apostolescu. Managerul Institutului Matei Balş a precizat că se doreşte ca, în cursul lunii ianuarie, să poată da în folosinţă aceste paturi de terapie intensivă, care toate beneficiază de oxigen, fiind o instalaţie de oxigen nouă care a fost făcută în cursul anului trecut.
Amintimă că pe 29 ianuarie 2021 la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” a izbucnit un incendiu, într-un salon cu pacienți Covid 19, soldat cu mai multe victime.