Control fulger la Spitalul de Urgenta Ilfov, dupa sesizarile pacientilor si medicilor. "Sunt stocuri lipsa, gandaci"

Ultima actualizare: 22-09-2016 06:58

Control fulger la Spitalul Clinic de Urgenta Ilfov. Trei echipe ale Ministrului Sanatatii au verificat documentele contabile, contractele de achizitii, conditiile igienico-sanitare si modul de raportare a infectiilor nosocomiale.

Asta, dupa ce au aparut informatii potrivit carora ar exista nereguli grave la acest spital.

Surse apropiate Ministerului Sanatatii au anuntat ca la acest control au fost luate in calcul si mai multe sesizari venite de la fosti pacienti sau chiar personalul medical care raportau dotarea proasta a spitalului cu materiale sanitare si chiar lipsa dezinfectantilor pentru combaterea infectiilor intraspitalicesti.

De altfel, realitatea din spitale este cunoscuta de pacientii sai.

Angajat al spitalului: "In momentul de fata nu avem fire de sutura, reactivi. Sunt stocuri lipsa, gandaci. Bolnavii nu sunt dusi in camere de consultatii, ci adusi imbracati pe sectii, nu avem nici garderoba desi in acte sunt trecute."

Poate de aceea Corpul de control al Ministrului Sanatatii a urmarit in special serviciul achizitii, cel care trebuie sa aiba grjia ca toate cele necesare sa fie disponibile pentru pacienti si medici.

Verificarile incepute luni urmaresc si felul in care cele 88 de milioane de lei, din care 70 din fonduri europene nerambursabile, au fost folosite pentru modernizarea spitalului.

Cladirea a fost renovata si s-au facut amenajari in interior insa angajatii vorbesc de lipsa unor echipamente necesare si mai ales de produse de proasta calitate.

Asistenta medicala: "Le cer pacientilor sa aduca leucoplast, din ala special, care sa nu se dezlipeasca. Spitalul are, dar se dezlipeste usor si bebelusii dau din maini si trebuie sa ii intepi din nou ca sa le pui branula. Ce sa facem?"

Ministerului Sanatatii a precizat ca este vorba de un control anual tematic, iar rezultatele vor fi facute publice la final. Contactata de reporterii PROTV, conducerea Spitalului Ilfov nu dorit pana la aceasta ora sa ofere un punct de vedere.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO