Primul studiu care leaga carnea rosie de cancer. Cate fripturi sa mancam, sa nu ne imbolnavim
Expertii medicali care studiaza cancerul au emis o noua avertizare despre efectele consumului de carne rosie si procesata, dupa ce deja au dat publicitatii un studiu despre cauzele bolii.
The World Cancer Research Fund avertizeaza populatia sa isi limiteze consumul de carne rosie precum cea de vita, de porc si de miel si sa evite carnea procesata precum sunca si salamul.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
"Probe concludente" arata ca aceste tipuri de carne cresc riscul cancerului intestinal.
Fundatia incepuse inca din 2007 o dezbatere globala, dupa publicarea unui studiu care numea carnea ca un factor de risc pentru mai multe forme de cancer. Raportul de atunci a fost imbunatatit cu alte studii si analize.
The World Cancer Research Fund recomanda ca oamenii sa reduca la 500 de grame (greutatea preparata) pe saptamana consumul de carne rosie. Asta inseamna 5-6 portii medii de vita prajita, miel sau porc. Cei care mananca mai mult de 90 de grame pe zi ar trebui sa reduca portia la 70 de grame si sa manance mai rar. 70 de grame reprezinta 3 felii de sunca sau doi burgeri de vita. In cazul carnii procesate, studiul insista pe evitarea acesteia.
Numai in Marea Britanie in jur de 36.000 de oameni dezvolta o forma de cancer intestinal in fiecare an si 16.500 mor din cauza acestora.
Cancerul poate fi prevenit prin consumul de fibre, dar si daca se evita carnea, alcoolul, prin mentinerea unei greutati sanatoase si a unei vieti active. Se recomanda cerealele integrale, fructele si legumele, dar si laptele, usturoiul si suplimentele ce contin calciu.
Reprezentantii fermierilor din Marea Britanie nu sunt de acord cu noul raport si invoca o campanie publicitara pentru adeptii dietei vegetariene. Ei spun ca, de cativa ani buni, britanicii oricum nu mai consuma mai mult de 500 de grame de carne pe saptamana.
Atentie la bijuterii. Cum poti afla daca inelul tau este periculos pentru sanatatea ta
Stai mult la calculator si simti furnicaturi in palma? Consulta un medic