Consultatii de lux. Medicii straini vin sa vindece pacientii in Romania

Ultima actualizare: 22-09-2012 19:18

Din ce in ce mai multi romani cu probleme de sanatate stau la coada pentru o consultatie de lux intr-o clinica privata. Oamenii se trec pe liste de asteptare ca sa ii vada profesori renumiti din strainatate.

Desi percep pentru serviciile lor tarife si de cinci ori mai mari decat ale medicilor nostri, pacientii nu comenteaza. Stiu ca un drum la un spital din afara i-ar costa mai mult, iar acesti doctori ii trateaza cu respect si calm.

Matusa Veronicai are cancer la san. Timp de patru ani, tanara a insotit-o la Viena pentru consultatii si terapie la profesorul Zielinski. De fiecare data au dat cate 1.500 de euro pentru transport, cazare si vizita la doctor. Cheltuielile s-au redus de cinci ori dupa ce seful clinicii de la AKH a decis sa isi deschida cabinet si la Bucuresti.

Unii dintre pacientii pe care urmeaza sa ii vada profesorul Zielensky trebuie sa astepte si pana in vara. Asta desi la Spitalul AKH o consultatie costa 150 de euro, iar la noi 250 de euro. Tarifele au crescut fata de anul trecut cu aproape 20 de procente.

Reprezentantii clinicii se feresc sa spuna cat ii dau doctorului, dar confirma ca afacerea este profitabila pentru ambele parti.

La o alta clinica privata din Bucuresti, ajunge lunar un ginecolog din Paris, Gerard Salama. Exista si aici lista de asteptare, iar tariful e de 500 de lei.

In Arad, sefii unui spital particular au reusit sa convinga un ginecolog din Ungaria sa asiste gravidele din Romania.

56 de medici straini au fost avizati de Colegiul Medicilor din Romania sa profeseze in Romania. Vorbim despre specialisti din Germania, Italia, Israel, Austria, Bulgaria, Finlanda si Norvegia.

Firmele de intermediere, sansa romanilor spre spitale din strainatate

Cum arata spitalele viitorului din Romania? Proiectul AKH-ului bucurestean

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO