20% dintre pacientii romani au optat in 2011 pentru o clinica privata

09-05-2011 18:05

Un studiu dat publicitatii de IMAS arata ca 20% dintre romani au hotarat ca este mult mai sigur pentru ei sa se trateze intr-o clinica privata si nu intr-un spital de stat. Ei au beneficiat de consultatii si analize, iar unii s-au si operat.

Ora 07.30 dimineata. Intr-o clinica privata din Capitala, oamenii stau la rand in fata cabinetului in care sunt recoltate probe biologice.

La fel de aglomerat incepe sa fie si in institutiile private care ofera servicii de oftalmologie, ginecologie ori imagistica. De altfel, un ultim sondaj arata ca un roman din cinci nici nu mai sta pe ganduri atunci cand are de ales intre particular si stat. Motivele? Sunt servicii mai bune si nu ti se cere spaga. In plus, oamenii prefera sa dea mai multi bani ca sa fie tratati de doctori renumiti la care altfel nu ar ajunge.

In spitalele si clinicile particulare care au acum contracte cu Casa de Asigurari, romanii pot primi inapoi o parte din bani dupa nasteri sau operatii usoare.

Singurele care pot fi decontate 100% sunt analizele. La recomandarea medicului de familie puteti face la privat 32 de teste gratuite, iar cu trimitere de la un specialist beneficiati de alte 48.

Citeste si:

Avertisment mafiot la Iasi? S-a trezit cu tarnacopul infipt in masina.VIDEO

Irinel catre sotia sa: "Monico, treci acasa, nu mai umbla pe coclauri"

Accident spectaculos in Cluj. Incredibil, soferul a scapat nevatamat. VIDEO


VIDEO PROTVPLUS.RO