Numărul infecțiilor din 2019 la ”Marius Nasta” este aproape dublu față de anul trecut
Un număr de 17 pacienţi au fost infectaţi cu acinetobacter de la începutul acestui an, iar 13 au murit, potrivit unei informări a managerului Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler.
Beatrice Mahler precizează însă că toţi pacienţii diagnosticaţi aveau multiple afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare.
”Din numărul total de pacienți internați în Institutul Marius Nasta, 17 au avut infecții asociate cu acinetobacter, din care 4 s-au externat, iar 13 au decedat. Așa cum am menționat, 14 cazuri au fost raportate la DSP cu infecții asociate multiple, deoarece 3 cazuri de infecții cu acinetobacter au fost diagnosticate postmortem. Rezultatul de la laborator a venit după ce decesul s-a produs.” - a spus, miercuri, managerul Institutului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mahler a mai declarat că numărul infecțiilor din acest an este aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.
”În luna ianuarie și februarie a anului 2019, numărul total de pacienți care au decedat la Marius Nasta este aproape dublu față de aceeași perioadă a anului 2017 sau 2018. Toți pacienții care au avut infecții asociate cu germeni multiplu rezistenți sau cu germeni asociați infecției asistenței medicale au fost pacienți extrem de grav, cu patologii asociate, o parte din ei transferați de la alte spitale sau cu multiple internări în perioada anului trecut.” - a spus șefa Institutului Marius Nasta.
În urma celor trei controale ale DSP au fost aplicate două avertismente şi 16 amenzi, cu un total de 12.500 lei.
Practic, au fost amendate toate cadrele medicale care au știut de infecțiile cu bacterii, dar care nu au anunțat DSP-ul sau conducerea spitalului.
Abia în 19 februarie a fost declarat focar de infecție la Marius Nasta, însă potrivit raportului prezentat miercuri existau pacienți infectați încă de la începutul lunii februarie.
Direct responsabil ar fi fost medicul epidemiolog, spune conducerea spitalului, care i-a cerut acestuia și un raport scris. Epidemiologul, însă, și-a dat demisia, care nu a fost încă acceptată de conducere.
Pe de altă parte, operațiunile de dezinfecție ale spitalului Marius Nasta sunt aproape finalizate.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: bacterii, marius nasta, beatrice mahler, infecții nosocomiale, acinetobacter,
Dată publicare:
06-03-2019 10:27