Reacția unui medic după al 3-lea deces la ”Marius Nasta”: ”A venit aici ca să moară la noi”
Un al treilea pacient a murit marți seară la Spitalul de Pneumologie ”Marius Nasta”, din Capitală, după o infecţie cu o bacterie periculoasă.
Este vorba despre o femeie de 40 de ani care suferea de boli cronice şi analizele au arătat că era infectată cu acinetobacter.
Direcţia de Sănătate Publică a închis marți blocul operator şi secţia de Terapie Intensivă şi a cerut măsuri drastice de igienizare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Medicii din spital spun că cel puţin unul dintre pacienţii decedaţi ar fi luat bacteria din altă unitate sanitară în care fusese internat anterior.
”Păi n-am cum să fiu de acord, pentru că se discută doar de suprainfecții cu acinetobacter și nu se discută despre boala de fond a acestor pacienți. Deci unul dintre pacienți este cu accident vascular cerebral și dacă va muri va muri din cauza accidentului vascular cerebral care merge prost. Ceilalți pacienți au fost cu limfom, cu fibroză pulmonară, cu alte treburi, la care trebuie doar un bobârnac să decedeze. Deci astea sunt bolile de fond, ei n-au murit de acinetobacter, neapărat! Pentru că populația asta trebuie să înțeleagă, că aici este acinetobacterul care umblă prin copaci și sare în cârca pacientului care vine la noi. Nu!
La noi vin pacienți foarte grav, iar acest acinetobacter, nimeni n-a spus până acum. A fost trimis de la Balș, cu pacienți infectat, pentru că la noi a venit pentru insuficiență respiratorie, să fie tratat, pentru că este cel mai bun centru de tratament al insufienței respiratorii. Asta n-a înțeles lumea. Lumea a înțeles că este acinetobacter. Ce acinetobacter, fraților? Știți ce e ăla? De ce nu punem punctul pe y, scuzați-mă. Deci ăla a venit aici ca să moară la noi. Și ca să ne poată arăta cu degetul că aici este acinetobacterul pe care l-au adus ei!” - a declarat Ioan Cordoș, șeful secției de chirurgie toracică.
Din păcate, numărul persoanelor infectate cu acinetobacter care şi-au pierdut viaţa a ajuns la 3, iar ce-a de-a 4-a este în stare critică. Este o femeie de 78 de ani, singura care a rămas în secţia de Terapie Intensivă, care a fost închisă. Din cauza stării grave de sănătate, nu poate fi mutată.
Toţi pacienţii care au fost infectaţi cu acinetobacter au trecut şi prin alte spitale înainte, iar unul dintre ei ar fi venit cu bacteria de la o altă unitate sanitară.
DSP a închisblocul operator şi secţia de terapie intensivă şi a cerut măsuri suplimentare de igienizare.
Reprezentanţii spitalului spun că au făcut tot ce este posibil pentru aceşti bolnavi, însă sunt cu toţii într-o unitate sanitară foarte veche, unde chiar dacă se face igienizare şi curăţenie permanent, nu pot fi înlăturate toate problemele.
Profesorul Ioan Cordos spune că singura rezolvare ar fi ridicarea unui spital nou.
O altă problemă ar fi lipsa de personal..deşi în organigramă sunt 900 de posturi, doar 700 dintre ele sunt ocupate.
Vineri vor veni rezultalele analizelor de la Institutul Cantacuzino, care vor spune exact tipul de bacterie cu care au fosy infectaţi pacienţii
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!