Reacția unui medic după al 3-lea deces la ”Marius Nasta”: ”A venit aici ca să moară la noi”

×
Codul embed a fost copiat

Un al treilea pacient a murit marți seară la Spitalul de Pneumologie ”Marius Nasta”, din Capitală, după o infecţie cu o bacterie periculoasă.

Este vorba despre o femeie de 40 de ani care suferea de boli cronice şi analizele au arătat că era infectată cu acinetobacter.

Direcţia de Sănătate Publică a închis marți blocul operator şi secţia de Terapie Intensivă şi a cerut măsuri drastice de igienizare.

Medicii din spital spun că cel puţin unul dintre pacienţii decedaţi ar fi luat bacteria din altă unitate sanitară în care fusese internat anterior.

Păi n-am cum să fiu de acord, pentru că se discută doar de suprainfecții cu acinetobacter și nu se discută despre boala de fond a acestor pacienți. Deci unul dintre pacienți este cu accident vascular cerebral și dacă va muri va muri din cauza accidentului vascular cerebral care merge prost. Ceilalți pacienți au fost cu limfom, cu fibroză pulmonară, cu alte treburi, la care trebuie doar un bobârnac să decedeze. Deci astea sunt bolile de fond, ei n-au murit de acinetobacter, neapărat! Pentru că populația asta trebuie să înțeleagă, că aici este acinetobacterul care umblă prin copaci și sare în cârca pacientului care vine la noi. Nu!

Citește și
Calin Farcas
Ultimul mesaj postat de Călin Farcaș, tânărul care aștepta de 2 ani un transplant
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

La noi vin pacienți foarte grav, iar acest acinetobacter, nimeni n-a spus până acum. A fost trimis de la Balș, cu pacienți infectat, pentru că la noi a venit pentru insuficiență respiratorie, să fie tratat, pentru că este cel mai bun centru de tratament al insufienței respiratorii. Asta n-a înțeles lumea. Lumea a înțeles că este acinetobacter. Ce acinetobacter, fraților? Știți ce e ăla? De ce nu punem punctul pe y, scuzați-mă. Deci ăla a venit aici ca să moară la noi. Și ca să ne poată arăta cu degetul că aici este acinetobacterul pe care l-au adus ei!” - a declarat Ioan Cordoș, șeful secției de chirurgie toracică.

Din păcate, numărul persoanelor infectate cu acinetobacter care şi-au pierdut viaţa a ajuns la 3, iar ce-a de-a 4-a este în stare critică. Este o femeie de 78 de ani, singura care a rămas în secţia de Terapie Intensivă, care a fost închisă. Din cauza stării grave de sănătate, nu poate fi mutată.

Toţi pacienţii care au fost infectaţi cu acinetobacter au trecut şi prin alte spitale înainte, iar unul dintre ei ar fi venit cu bacteria de la o altă unitate sanitară.

DSP a închisblocul operator şi secţia de terapie intensivă şi a cerut măsuri suplimentare de igienizare.

Reprezentanţii spitalului spun că au făcut tot ce este posibil pentru aceşti bolnavi, însă sunt cu toţii într-o unitate sanitară foarte veche, unde chiar dacă se face igienizare şi curăţenie permanent, nu pot fi înlăturate toate problemele.

Profesorul Ioan Cordos spune că singura rezolvare ar fi ridicarea unui spital nou.

O altă problemă ar fi lipsa de personal..deşi în organigramă sunt 900 de posturi, doar 700 dintre ele sunt ocupate.

Vineri vor veni rezultalele analizelor de la Institutul Cantacuzino, care vor spune exact tipul de bacterie cu care au fosy infectaţi pacienţii

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Doi pacienți infectați cu acinetobacter au murit la institutul
Doi pacienți infectați cu acinetobacter au murit la institutul "Marius Nasta"

Doi pacienţi internaţi la Institutul de pneumologie Marius Nasta din Capitala au murit în urma unei infecţii cu acineto-bacter, o bacterie multirezistenta şi extrem de periculoasă.

Ultimul mesaj postat de Călin Farcaș, tânărul care aștepta de 2 ani un transplant
Ultimul mesaj postat de Călin Farcaș, tânărul care aștepta de 2 ani un transplant

Călin Fărcaş, tânărul care a protestat cu aparatul de oxigen lângă el, pentru a-şi apăra dreptul la viaţă, s-a stins luni seara la Institutul Marius Nasta din Capitală. Birocraţia i-a răpit şansa acestui tânăr de 29 de ani să trăiască.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.