Cele 5 obiceiuri la care trebuie să renunți pentru a trăi mai mult cu până la 14 ani


Ultimul update: Duminica 12 Ianuarie 2020 16:43
Data publicarii: Duminica 12 Ianuarie 2020 16:29
Categorie: Stiri Sanatate
Batrani

Eliminarea câtorva obiceiuri nesănătoase, pe care le au majoritatea oamenilor, ne pot prelungi viața cu mai mult de 10 ani și elimină riscul de diabet, boli cardiovasculare sau chiar cancer, arată un nou studiu citat de CNN.

Este vorba despre cinci elemente care au un puternic impact negativ asupra sănătății: fumatul, lipsa activităților fizice, alcoolul, obezitatea și dietele năsănătoase.

"Am descoperit că un stil de viață sănătos poate extinde durata de viață a a unei persoane și să o ferească de boli. În mod special, femeile care practică cele cinci obiceiuri au câştigat peste 10 ani în plus de viaţă fără boală, iar bărbaţii au primit aproape opt ani în plus", spune doctorul Frank Hu, șeful departamentului de nutriție al Școlii de Sănătate Publică de la Harvard.

Cercetarea reprezintă o extensie a unui studiu publicat anul trecut, desfășurat asupra a 38.000 de bărbați, timp de 28 de ani și asupra a 73.000 de femei, timp de 34 de ani.

Rezultatele studiului arată că femeile care au adoptat un cele cinci elemente ale unui stil de viață sănătos în jurul vârstei de 50 de ani au trăit cu 14 ani mai mult decât cele care nu au respectat aceste sfaturi. În același timp, bărbații care au început să respecte aceste reguli, au trăit cu 12 ani mai mult.

Sursa: CNN

Tags: boli, sanatate,

VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47