Cardurile de sanatate, la o Posta distanta de pacienti. Statul va da 13 mil euro ca sa le distribuie


Ultimul update: Vineri 20 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2013 19:49
Categorie: Stiri Sanatate

13,6 milioane de euro. Atat costa refuzul medicilor de familie de a distribui cardurile nationale de asigurari de sanatate.

CNAS trebuie sa trimita prin posta cele 16 milioane de carduri, iar asta inseamna cheltuieli in plus. Pe asigurat nu-l va costa nimic documentul care va deveni obligatoriu intr-un an.

 Dupa 2 luni de intarziere si negocieri cu doctorii de familie , acestia din urma au spus ca nu sunt obligati sa distribuie cardurile pentru ca nu sunt platiti.

Astfel ca solutie de avarie cei de la CNSAS au decis ca documentele tiparite sa fie trimise asiguratilor prin posta cu confirmare de primire.

Totodata e posibil ca in sate cardurile sa fie date oamenilor de la primarie.

Deja un milion de carduri nationale de sanatate au fost tiparite, si in urmatoarele 2 sapatamani ar trebui sa ajunga la pacienti.

13, 6 milioane de euro ar trebui sa plateasca CNSAS pentru distributia acestor documente, in vreme ce doctorii de familie au refuzat categoric orice implicare pe motiv ca nu intra in atributiile lor.

Banii acestia puteau insa sa acopere tratamentul pentru 4 luni al bolanvilor de cancer care stau pe listele de asteptare pentru tratament.

VIDEO PROTVPLUS.RO