Brățările electronice care au eliminat erorile din spitale și au ușurat munca medicilor
Pacienţii tot mai multor spitale primesc brăţări electronice, unde sunt stocate datele personale şi fişele medicale.
Sistemul uşurează munca asistentelor, care nu mai pierd timpul printre hârtii şi pot îngriji mai mulţi bolnavi, după ce află, rapid, care le este tratamentul.
După ce se prezintă la Urgenţe şi se internează, pacienţii din Slatina primesc brăţări electronice pe care sunt stocate date importante despre ei. Dispozitivele au un cod de bare, pe care asistentele îl scanează şi află în câteva secunde fișa bolnavilor şi tratamentul care trebuie administrat.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Pacientă: "Mi se pare eficientă la modul ca nu se pot face confuzii între pacienți, diagnostice, tratament."
O astfel de măsură reduce în primul rând timpul pierdut printre hârtii şi uşurează munca asistentelor.
Asistentă: "La fiecare pacient sunt consumabile care trebuie descărcate pe fiecare procedură care i se face. 10 minute îți lua la o procedură, acum e vorba de un click."
Cătălin Rotea, director Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina: "Avem secții cu deficit de personal la asistente și atunci trebuia să găsim o metodă de a ușura mult mai mult munca acestor asistente."
Consiliul Judeţean Olt a alocat 70 de mii de lei pentru acest sistem.
Braţările electronice pentru pacienţi se folosesc de aproape doi ani şi la Spitalul Municipal din Suceava. Graţie lor, au scăzut erorile medicale şi tratamentele administrate greşit, spun reprezentanţii unităţii sanitare.
Dragoș Vicoveanu, bioinginer Spitalul Judeţean Suceava:
"Pacientul poate fi identificat cu uşurinţă atunci când există o solicitare, iar pacientul nu poate să comunice. Eliminăm confuzia care poate apărea atunci când într-un salon există doi pacienţi cu acelaşi nume. Data naşterii este al doilea element care îi diferenţiază."
La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj, sunt două tipuri de brăţări, pentru a diferenţia cazurile grave de cele mai uşoare.
Eva Kis, director medical Spitalul de Urgenţă Cluj-Napoca: "Sunt braţările albe pentru toţi pacienţii şi brăţările roşii care sunt pentru cei cu risc de cădere și personalul să poată identifica vizual, uşor, care sunt cei cu risc de cădere."
Numai la Spitalul de Urgenţă din Cluj se folosesc anual 50 de mii de astfel de brăţări electronice.