Realitate virtuală în loc de calmante, la un spital din SUA. Reacţia pacienţilor

Ultima actualizare: 14-01-2019 09:57

La un institut oncologic din Michigan, un informatician şi-a propus să le ofere o evadare din realitate pacienţilor pe durata şedinţelor de radioterapie sau chimioterapie, cu o cască de realitate virtuală.

Acest institut oncologic foloseşte căşti de realitate virtuală în timpul tratamentelor încă din 2016, Din decembrie a început insa un studiu, pentru a măsura efectul acestora asupra pacienţilor. Cel care îl coordonează spune că ideea i-a venit de la o pacientă, care i-a spus că merge pe plajă înaintea şedinţelor de chimioterapie, ca să-şi calmeze anxietatea. Odată, când nu s-a putut duce, i-a dat o cască de realitate virtuală... şi a dus-o în Hawaii.

Brendon Beede, manager de proiect: "A petrecut o oră călătorind prin Hawaii, pe plaje, făcând parasailing şi tot felul de lucruri. Şi-a scos casca şi a zis: "Mamă, a fost mai eficient decât un calmant!" Când am văzut reacţiile pacienţilor, asta m-a motivat să fac totul. Ştiam că am descoperit ceva."

Pacienţii aleg singuri în ce realitate vor să evadeze. Pot urmări un meci de baschet sau de fotbal de la marginea terenului. Călătoriile sunt însă cele mai căutate.

Barbara Schmidtman, medic oncolog: "Eşti blocat acasă timp de cinci săptămâni sau mai mult. În cazul chimioterapiei, pot fi nevoiţi să stea acasă mult mai mult. Iar asta le permite pacienţilor să vadă locuri din lume pe care nu au avut şansa să le vadă."

În cadrul studiului, pacienţilor li se ia tensiunea şi li se măsoară nivelul de anxietate cu şi fără casca de VR. Cei de la institut speră ca studiul să încurajeze şi alte spitale să investească în această tehnologie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO