Bărbat infectat cu virusul West Nile, într-un sat din Galaţi
Este alertă în rândul autorităților medicale din Galați, după primul caz confirmat din acest an de meningită cu temutul virus West Nile.
Bolnavul este un bărbat de 63 de ani, iar rezultatele testelor serologice făcute în Capitală au fost pozitive, potrivit Direcției de Sănătate Publică Galați. Pentru că are că pasiune apicultură, bărbatul merge des în comună Foltești, în apropiere de oraș, pentru că acolo are câțiva stupi.
Undeva la casa lui de la țară se presupune că a și fost înțepat de un țânțar purtător al virusului care, până acum câțiva ani, amenință doar țările din Africa. Acum bolnavul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați și, potrivit medicilor, starea lui generală de sănătate este bună.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Direcția de Sănătate Publică avertizează populația să se prezinte de urgență la medic, în cazul în care, în urmă unei pișcături de țânțar, apăr modificări importante ale stării de sănătate. Simptomele sunt similar cu ale meningo-encefalitei: grețuri, vărsături și febră.
Şase persoane au fost infectate cu virusul West Nile, după ce au fost înţepate de ţânţari, iar două dintre ele au decedat, potrivit unor date oficiale obţinute de News.ro. În 2016, au fost 93 de cazuri de infecţie cu acest virus, dintre care 11 decese.
De la începerea acţiunii de supraveghere a cazurilor de infecţie cu virus transmis prin înţepătura de ţânţar West Nile şi până în prezent, au fost confirmate şase cazui de îmbolnăvire, iar doi dintre pacienţi au murit, potrivit unor surse oficiale.
Potrivit surselor citate, este vorba despre câte un caz de infecţie confirmat în judeţele Sibiu, Galaţi, Giurgiu, Vrancea, Brăila şi Olt, iar pacienţii infectaţi cu virusul West Nile din judeţele Brăila şi Olt au decedat.
În sezonul 1 mai 2016 - 3 noiembrie 2016, au fost înregistrate 93 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din care 11 decese (Bacău - 1, Brăila - 1, Ialomiţa - 2, Iaşi - 1, Mureş - 1, Prahova - 1, Teleorman -1, Bucureşti - 3). Raportul masculinfeminin a fost în 2016 de 0.82 (42 cazuri de sex masculin, 51 de sex feminin).
În 2016, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în municipiul Bucureşti (18) şi Brăila (17), fiind urmate de Galaţi (8), Bacău (7), Ilfov (6), Ialomiţa (5), Iaşi (5), Dolj (3), Olt (3), Giurgiu (4), Prahova (3), Constanţa (3), Tulcea (2), Bistriţa Năsăud, Călăraşi, Cluj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Satu-Mare, Teleorman, Vâlcea - câte 1 caz.
În cadrul sistemului de supraveghere al meningitelor/meningoencefalitelor produse de virusul West Nile, implementat după epidemia din anul 1996, s-au identificat anual, cu excepţia anului 2002, cazuri de meningită West Nile.
Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimiceîmpotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie), să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.
Sursa: Pro TV
Etichete: albine, boala, virus, tantari, West Nile, maladie,
Dată publicare:
25-08-2017 16:49