Bărbat infectat cu virusul West Nile, într-un sat din Galaţi

Ultimul update: Luni 28 August 2017 19:39
Data publicarii: Vineri 25 August 2017 16:49
Categorie: Sanatate

Este alertă în rândul autorităților medicale din Galați, după primul caz confirmat din acest an de meningită cu temutul virus West Nile.

Bolnavul este un bărbat de 63 de ani, iar rezultatele testelor serologice făcute în Capitală au fost pozitive, potrivit Direcției de Sănătate Publică Galați. Pentru că are că pasiune apicultură, bărbatul merge des în comună Foltești, în apropiere de oraș, pentru că acolo are câțiva stupi.

Undeva la casa lui de la țară se presupune că a și fost înțepat de un țânțar purtător al virusului care, până acum câțiva ani, amenință doar țările din Africa. Acum bolnavul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați și, potrivit medicilor, starea lui generală de sănătate este bună.

Direcția de Sănătate Publică avertizează populația să se prezinte de urgență la medic, în cazul în care, în urmă unei pișcături de țânțar, apăr modificări importante ale stării de sănătate. Simptomele sunt similar cu ale meningo-encefalitei: grețuri, vărsături și febră.

Şase persoane au fost infectate cu virusul West Nile, după ce au fost înţepate de ţânţari, iar două dintre ele au decedat, potrivit unor date oficiale obţinute de News.ro. În 2016, au fost 93 de cazuri de infecţie cu acest virus, dintre care 11 decese.

Sudul Romaniei, in alerta din cauza virusului West Nile. 6 oameni au murit din cauza acestei boli transmise de tantari

De la începerea acţiunii de supraveghere a cazurilor de infecţie cu virus transmis prin înţepătura de ţânţar West Nile şi până în prezent, au fost confirmate şase cazui de îmbolnăvire, iar doi dintre pacienţi au murit, potrivit unor surse oficiale.

Potrivit surselor citate, este vorba despre câte un caz de infecţie confirmat în judeţele Sibiu, Galaţi, Giurgiu, Vrancea, Brăila şi Olt, iar pacienţii infectaţi cu virusul West Nile din judeţele Brăila şi Olt au decedat.

În sezonul 1 mai 2016 - 3 noiembrie 2016, au fost înregistrate 93 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din care 11 decese (Bacău - 1, Brăila - 1, Ialomiţa - 2, Iaşi - 1, Mureş - 1, Prahova - 1, Teleorman -1, Bucureşti - 3). Raportul masculinfeminin a fost în 2016 de 0.82 (42 cazuri de sex masculin, 51 de sex feminin).

În 2016, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în municipiul Bucureşti (18) şi Brăila (17), fiind urmate de Galaţi (8), Bacău (7), Ilfov (6), Ialomiţa (5), Iaşi (5), Dolj (3), Olt (3), Giurgiu (4), Prahova (3), Constanţa (3), Tulcea (2), Bistriţa Năsăud, Călăraşi, Cluj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Satu-Mare, Teleorman, Vâlcea - câte 1 caz.

În cadrul sistemului de supraveghere al meningitelor/meningoencefalitelor produse de virusul West Nile, implementat după epidemia din anul 1996, s-au identificat anual, cu excepţia anului 2002, cazuri de meningită West Nile.

Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimiceîmpotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie), să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

 

 


 

O batrana din Braila a murit din cauza infectarii cu virusul West Nile

O batrana din Braila a murit din cauza infectarii cu virusul West Nile

VIDEO PROTVPLUS.RO

cabinet stomatologic

România, pe ultimul loc în Europa la igiena dentară. Obiceiul greșit format la adolescenți

Un ONG a analizat ce conțin de fapt sosurile de pe piață. Rezultatele i-au îngrozit pe reprezentanți

Arsurile solare pot duce la cancer de piele. Evitați plaja la ora prânzului și aplicați cremă

Organele unui român mort în Oradea vor salva alte 4 persoane

Medicii și asistentele care au ”fugit” la privat se întorc acum la stat: ”Salariul este mai mare”

Alertă în spitalele din ţară. Numărul pacienţilor care au consumat ciuperci otrăvitoare a crescut

sorina pintea

Campanie de vaccinare în Moldova. Ministrul Sănătății a mers în vizită în Buhuși

Andreea, tânăra otrăvită cu ciuperci, salvată de organele prelevate de la un copil. Părinții ei au murit

Statul va deconta medicamentele pentru pacienții care suferă de atrofie musculară

Numărul donatorilor de organe, în scădere. Sorina Pintea: ”O parte din vină e a autorităților”

Peste 100 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână

În pericol din cauza unei unghii încarnate. De ce nu a putut fi operat decât de un medic străin