Autoritatile au pornit razboiul impotriva tantarilor, cu elicopterele. Motivul: virusul West Nile

Ultima actualizare: 30-08-2012 19:04

Pe principiul 'mai bine mai tarziu decat niciodata', responsabilii au demarat un program pilot de igienizare, prin care vor fi imprastiate din elicopter tone de solutie impotriva tantarilor, pe o suprafata de 350 de hectare.

Ramane insa de vazut daca apar si rezultate, avand in vedere ca meteorologii anunta zile ploioase.

Tratamente peste tratamente si tot degeaba, ar spune bucurestenii care au ghinionul sa locuiasca langa raul Colentina. Cu tot cu solutii si spray-uri, oamenii s-au declarat invinsi in lupta cu roiurile de tantari.

Pentru ca nu mai pot dormi, cei care n-au plase de tantari au trecut la improvizatii. Chiar si asa, oamenii spun ca insectele se strecoara si inteapa mai rau ca niciodata. Si, daca mai sunt si alergici, e foarte grav.

Daca in case avem arme, in parcuri e aproape imposibil de stat seara. Tocmai de aceea, autoritatile s-au gandit la solutii imprastiate din elicopter.

Campania a inceput la marginea localitatii Glina, dar va ajunge si in Padurea Baneasa, Parcul Herastrau, Tineretului, Lacul Tei si stadionul Lia Manoliu.

Cu o precizare. Lupta impotriva tantarilor a demarat tocmai ieri, cand meteorologii au emis o informare de ploi torentiale pentru 3 zile. Iar furtunile vor curata solutia imprastiata dimineata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO