Florian Bodog se laudă cu investițiile din Sănătate, deși spitalele au nevoie de alte aparate
În timp ce bolnavii aşteaptă luni de zile pentru analize medicale, ministrul Florian Bodog se mândreşte cu investiţiile din Sănătate.
Oficialii susţin că în cel mult două luni, 34 de spitale din toată ţara vor primi aparate de rezonanţă magnetică şi computere tomograf, cumpărate cu fonduri de la Banca Mondială. Doar că lista Ministerului nu se potriveşte cu nevoile din spitale.
Un aparat de rezonanţă magnetică şi un sistem informatic perfomant vor fi aduse la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. RMN-ul care va ajunge la spitalul Bagdasar va fi instalat în locul celui vechi. Aparatul funcţionează din 2004, iar în 14 ani a făcut zeci de mii de analize. Medicii spun că este depăşit fizic şi moral.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Florin Bâca, purtătorul de cuvânt al spitalului Bagdasar Arseni: „Sistemul informatic ne va ajuta să vedem în timp real analizele.”
Doar că, în acest spital cu specific de neurochirurgie există în prezent un singur computer tomograf, care nu funcţionează întotdeauna. Ministerul nu s-a gândit însă că ar fi bine să trimită unul nou, deşi este mare nevoie.
Aparatura medicală cumpărată cu bani de la Banca Mondială va fi distribuită în 34 de spitale judeţene, dar şi din Capitală.
Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: „Începand cu peste șase săptămâni aceste spitale vor avea aceste echipamente.”
Până atunci bolnavii vor sta tot pe listele de aşteptare sau vor plăti în sistemul privat. Şi tot pe lista de aşteptare sunt trecuţi şi pacienţii care suferă de cancer şi au nevoie de radioterapie.
Cele cinci centre unde oficialii au promis că vor aduce aparate noi au echipamente neperformante şi rareori în stare de funcţionare.
La fel de gravă este şi situaţia pacienţilor cu arsuri grave. Deși clinica din Timişoara a fost reabilitată încă din 2016, Ministerul Sănătăţii nu a reuşit într-un an de zile să aducă aparatura medicală în secţia pentru marii arşi. Ultimele promisiuni spun că acest lucru se va întâmpla în toamnă, iar situaţia este similară şi la Iași.
Sursa: Pro TV
Etichete: Bagdasar Arseni, florian bodog, radioterapie,
Dată publicare:
12-01-2018 19:13