Bodog ar fi sabotat controalele de la institutul patronat de Lucan. Audiere noaptea târziu, la DIICOT

×
Codul embed a fost copiat

De la înălţimea funcţiei sale, Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, este bănuit că ar fi sabotat controalele dispuse de minister la Institutul de Urologie din Cluj, patronat de Mihai Lucan.

L-ar fi încurajat în acest fel pe controversatul chirurg să se joace cu vieţile oamenilor grav bolnavi. Bodog a fost audiat vineri noapte de procurorii DIICOT şi mulţi s-au întrebat dacă nu a fost cumva ascuns de ochii presei.

"Nici vorbă de aşa ceva, am parcat în față", susţine însă oficialul. În rest, nu a comentat declaraţiile de martor pe care le-a făcut în dosarul medicului Mihai Lucan. Acuzaţiile care i-au fost aduse de denunţătorul Emanuel Ungureanu sunt extrem de grave.

Era aproape miezul nopţii când un martor l-a văzut pe Florian Bodog intrând pe uşa DIICOT, sediul din Bucureşti, unde a stat aproape două ore de vorbă cu anchetatorii.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a fost audiat la ceas de seară, în mare taină, de procurorii DIICOT, în faţa cărora s-ar fi arătat extrem de cooperant, susţin surse din anchetă. Adică a explicat, pas cu pas, legăturile cu medicul Mihai Lucan. Mărturia a fost ataşată la dosarul urologului şi a fost transmisă instanţei.

Citește și
Mihai Lucan
Răspunsurile medicului Lucan la acuzaţiile aduse: "Sunt o somitate, iar faima mea este recunoscută internaţional"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Florian Bodog: ”Nu m-am ferit, ora asta am convenit-o cu procurorul. Am parcat în faţă. Nu pot face nicio altă declaraţie că e anchetă, dar se pot baza pe sprijinul meu.

Fost angajat al Institutului de Transplant din Cluj, deputatul Emanuel Ungureanu susţine că Bodog este rudă prin alianţă cu urologul Mihai Lucan, iar această legătură l-ar fi ajutat pe Lucan să aibă o mare influenţă în sistemul medical.

Emanuel Ungureanu: ”Domnul Bodog are legături foarte vechi cu Lucan. Are legături cu familia Lucan printr-o relaţie de naşi.

Bodog a respins acuzaţiile.

Florian Bodog: ”Nu am nicio relaţie de rudenie cu Lucan.

Dincolo de relaţiile personale, procurorii DIICOT cercetează felul în care a acţionat Ministrul Sănătăţii atunci i-au cerut acestuia să trimită corpul de control la Cluj. Anchetatorii aveau nevoie de opinia unor specialişti în Medicină ca să afle ce reguli s-au încălcat la Institututul de Urologie unde lucrase Lucan.

Primul semn că ceva nu este în regulă a apărut la prima verificare. Echipa a fost tratată regeşte şi a ajuns la concluzia că totul este minunat la institut.

Cei 7 oficiali din Sănătate trimişi la primul control au fost cazaţi timp de 2 săptămâni la un hotel de 5 stele din Cluj, în condiţiile în care legea le permitea să stea la 3 stele. De altfel, fiecare a achitat doar câte 300 de lei de persoană, deşi nota finală de plată se ridică la aproape 10 mii de euro.

Nu punem la socoteală mâncarea şi băutura la discreţie. Cine a achitat diferenţa de bani pentru ca angajaţii să beneficieze de condiţiile de lux este deocamdată un mister. Aşa că procurorii DIICOT au cerut un al doilea control şi un şef de echipă care să nu fie prieten cu Lucan.

Dar subordonaţii acestuia l-ar fi sunat constant pe Mihai Lucan ca să îl avertizeze ce caută, astfel încât să aibă timp să şteargă urmele. Ar exista inclusiv interceptări cu unul dintre ei care i se adresează urologului numai cu apelativele profesore sau jupâne.

Vlad Voiculescu: ”Inclusiv în timpul mandatului meu, rezultatele controalelor ajungeau întâi la Lucan şi pe urmă la mine.

Aşa că procurorii au ordonat un al treilea control.

Emanuel Ungureanu: ”Domnul Bodog a făcut în aşa fel încât controalele de la Ministerul Sănătății să fie moi, să nu descopere lucruri.

Florian Bodog: "Controalele au fost făcute ca la carte şi eu am colaborat cu DIICOT."

Emanuel Ungureanu: ”În plină anchetă DIICOT, domnul Bodog s-a întâlnit de cel puţin 3 ori. În prezenţa unor martori. Ce făceau acele persoane sunt foarte curios.

În cazul în care informaţiile se confirmă, calitatea de martor a ministrului Florian Bodog s-ar putea schimba.

Reacția deputatului Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu a reacţionat la această informaţie pe Facebook. "Sunt uluit!
Am primit acum o veste care imi zdruncină foarte serios încrederea în seriozitatea structurii centrale DIICOT.
Din informațiile pe care le-am primit de la un medic care locuiește lângă sediul DIICOT din București acesta mi-a mărturisit că l-a văzut ieri noapte pe Ministrul Sănătății Florian Dorel Bodog ieșind din clădirea acestei instituții.
Bodog s-a întâlnit cu Lucan de mai multe ori în timpul controlului DIICOT și acum este audiat "noaptea ca hotii".
De ce este audiat Bodog ministrul cu comportament de infractor noaptea?
Ce are de ascuns DIICOT sau procurorul de caz?
Unii cetățeni sunt de rangul 1 și alții de rangul 2?
Domnul Boc va avea parte de același privilegiu?
Primarul Clujului i-a acordat împreună cu consilierii locali fideli facilități uzinei de făcut bani a familiei Lucan, Lukmed prin două hotărâri de Consiliu Local date la lumina zilei.
Unele persoane cu functii publice fac favoruri ziua pentru infractori și DIICOT îi audiază noaptea?
Cum este posibil așa ceva?
"

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Interceptări în cazul Lucan, acuzat că a exersat transplantul de pancreas. ”Ce autorizație ? Asta este problema?”
Interceptări în cazul Lucan, acuzat că a exersat transplantul de pancreas. ”Ce autorizație ? Asta este problema?”

Poveștile scandaloase din jurul medicului Mihai Lucan continuă cu un nou episod uluitor. 

Răspunsurile medicului Lucan la acuzaţiile aduse:
Răspunsurile medicului Lucan la acuzaţiile aduse: "Sunt o somitate, iar faima mea este recunoscută internaţional"

"L-am operat inclusiv pe Papa, sunt o somitate, iar faima mea este recunoscută internaţional". Asta le-ar fi repetat la nesfârşit medicul Mihai Lucan procurorilor DIICOT în timpul audierilor.

Mărturiile şocante ale pacienţilor medicului Lucan.
Mărturiile şocante ale pacienţilor medicului Lucan. "Plăteşti 6.000 euro sau te tai ca pe un porc"

Medicul Mihai Lucan a făcut o anchetă proprie pentru a afla cine dă informaţii din interior anchetatorilor. A reuşit astfel să afle că există un dosar, dar şi numele procurorului care strângea probe, cu 6 luni înainte ca informaţiile să devină publice.

Ce a răspuns dr. Lucan când a fost întrebat despre cei 5000 € care i-au căzut din buzunar la DIICOT
Ce a răspuns dr. Lucan când a fost întrebat despre cei 5000 € care i-au căzut din buzunar la DIICOT

Medicul Mihai Lucan s-a prezentat la Poliţie luni dimineaţă pentru controlul judiciar, ocazie cu care a fost întrebat și despre cei 5.000 de euro care i-au căzut din buzunar, acum 10 zile, când a fost dus la audieri.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.