“Anul acesta AH1N1 este mai agresiv”. Care sunt sfaturile profesorului Streinu Cercel pentru a ne proteja de gripa

Ultima actualizare: 22-02-2016 07:10
Managerul Institutului de Boli Infectioase 'Matei Bals', prof.dr. Adrian Streinu Cercel FOTO AGERPRES

Profesorul Adrian Streinu Cercel a facut vineri mai multe declaratii cu privire la virusurile care circula in aceasta perioada, metodele de preventie, simptomele si masurile pe care trebuie sa le luam odata ce am fost infectati.

Managerul general al Institutului de boli infectioase „Matei Bals”, profesorul Adrian Streinu Cercel: “Cu gripa stam bine, suntem in desfasurarea sezoniera a gripei. In fiecafre luna martie Organizatia Mondiala a Sanatatii da formula pt vaccinuri. In fiecare luna octombrie incepe campania de vaccinare impotriva gripei. 99% din cei care s-au vaccinat nu au nicio problema.”

“AH1N1 da forme grave si la persoanele tinere. Din estimari, virusul va cirucla pana la finalul lunii martie. Gripa debuteaza cu dureri de cap, dureri musculare si articulare, febra, si durere in zona globilor oculari.”

“Oamenii trebuie sa-si aeriseasaca bine camerele si sa lase soarele sa intre in case. Igiena mainilor este foarte importanta. Atentie cum folositi grupul sanitar. Folositi hartia igienica cu mana dreapta si robinetul cu mana stanga. Pe acel robinet se gasesc de toate tipurile de bacterii.”

“Anul aceste virusul este mai agresiv. Pe masura ce trece de la o persoana la alta isi creste virulenta. Nu este un dezastru la nivel national, Doamne fereste. Contactati medicul de familie si nu luati antibiotice. Nu napaditi la camerele de garda de boli infectioase.”

“Nu cirucula doar virusul gripal, ci si altele care actioneaza asupra aparatului respirator.”

“Formula pentru vaccin este stabilita de OMS pe baza monitorizarii virusurilor gripale.”
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO