Alimentul care trebuie consumat pentru un bronz perfect. Are puține calorii și multe beneficii
Leguma-fruct iubită de români mai ales pe timp de vară, roșia, este un aliment cu multiple beneficii pentru organismul uman.
Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit câteva informații mai puțin cunoscute despre roșii, cum ar fi faptul că ajută la un bronz frumos.
„Cu roșii n-ai ce să greșești… că tot așteptăm soarele de vară! Ce faci când vrei o piele frumos bronzată? Mănânci roșii care conțin licopen, un pigment din familia carotenoizilor, cu rol de protecție împotriva razelor ultraviolete. Ce faci când vrei să te hidratezi și să te remineralizezi cu o băutură răcoritoare și sănătoasă? Bei suc de roșii care, spre deosebire de fresh-urile din fructe, nu conține fructoză, nu îngrașă și are mult potasiu”, spune Mihaela Bilic.
În plus, roșia are și puține calorii, inclusiv sucul de roșii, pe care Mihaela Bilic recomandă să-l consumăm fiind plin de nutrienți.
„Aciditatea din roșie crește absorția fierului din carne, pește și legume, nu întâmplător tocănițele, ghiveciul de legume sau sosul pentru paste sunt mai gustoase și mai sănătoase dacă sunt pe bază de sos de roșii”, scrie nutriționistul.