"Romania, te iubesc!" va invita in camara secreta a industriei alimentare. Cum se fabrica mezelurile "traditionale"
Speriati de secretele urate pe care le ascunde industria alimentara, tot mai multi dintre noi se indreapta cu mari sperante spre micii producatori.
Mancarea lor se intituleaza cum nu se poate mai frumos: "de casa", "de tara" si "traditionala".
Dar gasim aceleasi denumiri si la magazin. Duminica, la "Romania, te iubesc!" vedeti care-i limita dintre traditie si industrie si ce valoare au atestatele de "produs traditional".
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Targurile de bunatati traditionale sunt pline de mancare frumoasa. Iar lumea cumpara cu incredere.
Totul e pe gustate si, nimic de zis, foarte gustos. In carmangeria de tara, micul producator se speteste sa reproduca vechile retete mostenite din batrani.
Si ne asigura ca mezelurile lui nu sunt injectate ca sa traga la cantar.
La "Romania, te iubesc!" invatam sa recunoastem conservantul in mezeluri, iar doctorii ne explica ce legatura exista intre traditia culinara si boala secolului: cancerul.
Taranul roman ne invita in batatura si ne arata cum face cremvurstiul traditional romanesc.
Ce rol are gheata in compozitia de cremvursti va spune autorul, cand patrundem si in fabrica - sa vedem cu ochii nostri diferenta dintre delicatesa produsa la scara mica si cea fabricata pe banda rulanta.
Ce sunt ingredientele, ce rol au si cat sunt de sanatoase? Romania te iubesc va invita in camara secreta a industriei alimentare.
Pe cat sunt de controversate, pe atat sunt de legale si de indispensabile in industria care ne serveste mult, bun, frumos si neaparat ieftin, iar mai nou - chiar si traditional cu atestat.
Cate substante chimice de sinteza incap intr-un carnat intitulat cu mandrie ''ardelenesc", sau intr-un muschi traditional vedeti la Romania, te iubesc!
"Trebuie sa mancam si asa ceva, n-avem incotro! Iar omenirea se va tria, cine nu se adapteaza face cancer, cine nu face cancer va dezvolta o rasa umana mai rezistenta", declara dr. Gabriel Mitulescu.
Pana atunci nu ne ramane decat sa ne amagim cu marketingul sau sa cautam solutii.
Sunt oameni care se incapataneaza sa stie ce mananca - cum reusesc va povestesc chiar ei, la Romania, te iubesc!