Tara scandinava care s-a umplut de mii de cersetori romani. Povestile din Suedia, duminica, la "Romania te iubesc"

03-10-2015 19:05

Trei sute de tabere ilegale, cu peste 3500 de imigranti care stau cu mana intinsa, dar si aproape 30.000 de oameni muncitori si discreti, care se adapteaza frumos intr-o societate diferita de a noastra.
 

Duminica la emisiunea "Romania Te Iubesc" va aratam ce fac romanii in Suedia, o tara cu legi permisive si reguli ce pot fi incalcate usor. Veti putea vedea particularitatile unei tari care ofera mult, dar pare confuza in fata valului de cersetori.

Campania Stirilor Pro TV "Romania Scandinava" se muta incepand de saptamana viitoare, in tara vecina Suediei, Finlanda.

Regatul cu peste 9 milioane de locuitori are orase primitoare, in care imigrantii romani se instaleaza in valuri. Vezi oameni cu mana intinsa, la fiecare colt de strada. Au inceput sa cerseasca pe la magazine si banci, dar mai nou stau in piete, langa frizerii si in scari de bloc. Altfel spus, peste tot.

Suedia este un loc care atrage imigranti din toata lumea, si mai nou si din tarile arabe. Duminica veti putea vedea cum ii vad pe romani, suedezii si televiziunile lor, dar si cum se prezinta nomazii Romaniei.   

Claudiu Rusu, judecator Suedia: "Cuvantul pedepse blande e relativ, depinde cu ce compari. Comparat cu alte tari sunt blande intr-adevar. Pentru ca eu am o teorie, legile sunt facute pentru oamenii cinstiti. Pana la suma de o mie de coroane, se numeste furt usor. De obicei rar se da, daca nu ai fost recidivist, rar se da pedeapa cu inchisoarea."

Romanii din Suedia au vorbit si despre cat de des ajung ai nostri in fata instantelor, cum se deruleaza procesele, dar si ce conditii au penitenciarele. Un judecator roman explica.

Claudiu Rusu, judecator Suedia: "Se primeste diurna in puscarie in Suedia, 30 de coroane pe zi, 72 daca muncesti."

Ancheta pe larg, despre romanii de succes si despre cei care ne fac de ras in Regatul Suediei, Duminica, la "Romania, Te Iubesc".


VIDEO PROTVPLUS.RO