Unde mananca bucurestenii? Top 3 restaurante ca incasari: McDonald’s Dristor, Caru’ cu Bere si Ikea
Desi piata restaurantelor a fost puternic afectata de criza financiara, in conditiile in care consumul a scazut cu peste 14% cumulat in 2009 si 2010 si oamenii au decis sa iasa mai rar in oras, aceste restaurante continua sa fie pline.
Ziarul Financiar: ragos Petrescu, administratorul de la Caru' cu Bere, spune ca la acest restaurant nu s-a resimtit criza, acesta fiind plin in fiecare seara. In cazul lantului de restaurante McDonald's vanzarile au crescut anul trecut potrivit reprezentantilor companiei care nu au oferit insa cifre. Ei au spus doar ca numarul clientilor retelei a ajuns la 140.000 pe zi. Reprezentantii McDonald's nu au raspuns insa pana la inchiderea editiei solicitarii ZF privind cel mai bun restaurant al retelei ca vanzari si rezultatele acestuia. Potrivit unor surse din piata insa, restaurantul de la Dristor este cel mai bun al companiei, cu venituri de 4-5 mil. euro, urmat indeaproape de cel de la Unirea, primul deschis in Romania in urma cu mai bine de 15 ani. In ceea ce priveste restaurantul Ikea, acesta a avut in anul fiscal 2010 (1 septembrie 2009 - 31 august 2010)venituri de 3,9 mil. euro, in scadere de la circa 4,5 mil. euro in anul anterior.
Adevarul: Smecherii de la stat isi iau case la pret de cort Situatie fara precedent in Romania. 37 de apartamente de serviciu apartinand Consiliului Judetean (CJ) Galati vor fi vandute obligatoriu chiriasilor, in urma unei hotarari judecatoresti, la preturi cuprinse intre 152 de lei si 17.000 de lei. Printre chiriasi se numara: Dumitru Buturca, directorul APIA Galati, Valentin Huciu, seful Unitatii Fitosanitare Galati, Laura Angheluta, directorul Directiei de Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Galati, judecatorul Florin Meleaca, vicepresedintele Tribunalului Galati, judecatorii Simona Bacsin, Benone Fuica si Eugen Mortu, dar si peste zece functionari din aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Galati.
Romania Libera: Continua povestea de succes a Germaniei? In timp ce tarile din sudul Europei se confrunta in continuare cu criza financiara, guvernul de la Berlin se bucura de o vara linistita - iar populatia este increzatoare ca bunastarea va continua si in anii urmatori; totusi, „miracolul" german ar putea fi tulburat de cresterea prea inceata a consumului. Un articol recent din prestigiosul cotidian american The New York Times, intitulat „Deocamdata, Germania zboara deasupra furtunii economice", lauda performantele tarii aflate nu numai geografic in centrul Europei. Intr-adevar, multi indicatori sunt pozitivi; astfel, rata somajului in luna iulie era de numai 7%, iar doar 9,1% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani nu aveau un loc de munca - in timp ce media europeana este de 20,5%. Conform unui sondaj publicat in saptamanalul WirtschaftsWoche, 53% din germani sunt optimisti in privinta perspectivelor economice din urmatoarele 12 luni, numai 12% considerand ca acestea sunt mai curand proaste.