Tara domnului Lazarescu: Reforma in sanatate care aduce moartea
Reorganizarea rapida si din birou a spitalelor a adus pacienti si medici in situatii disperate. Din 71 de spitale anuntate ca se reprofileaza, 9 au fost scoase de pe lista, iar alte 5 adaugate.
Evenimentul Zilei: In goana dupa reforma, ministrul sanatatii si-a pus in cap politicieni, primari, manageri de spitale, angajati si pacienti deopotriva. E acuzat ca a facut planul "pe genunchi", din birou, fara pregatiri si analize, a desfiintat spitale modernizate din fonduri europene ori strategice, dupa care s-a razgandit. In timpul razboiului de uzura din birouri, un barbat a murit ieri in fata spitalului din Balcesti, proaspat desfiintat. Cei care au pornit cu barbatul de 41 de ani spre spital nu stiau ca nu mai exista. La intrebarea ce se desfiinteaza si ce se comaseaza exact, raspunsul e inca intr-o nebuloasa. Din cele 180 de spitale propuse initial spre desfiintare si comasare, 67 de unitati se transforma in aziluri de batrani sau centre de permanenta, cu toate ca cifra anuntata initial era 71. "Au fost scoase de pe lista initiala 9 spitale care aveau in derulare proiecte cu fonduri europene sau care erau strategice, cum e cel de la Cernavoda, iar alte 5 au fost adaugate", explica reprezentatii MS.
Jurnalul National: "Omul devine element de statistica, si de aici criza spirituala" Preotul si psihoterapeutul vindeca fara pastile, dar fiecare are metoda sa. Preotul ortodox defineste depresia drept o stare spirituala de descurajare, de apasare, toropeala, amorteala, ingreunare a sufletului si trupului. Pentru Sfintii Parinti, o parte importanta a tulburarilor pe care astazi le consideram drept pur psihice tin, de fapt, de domeniul spiritual. Spre exemplu, anxietatea si angoasa pot fi partial raportate patimilor fricii si tristetii. Simptomul depresiv este pus de Parinti in stransa legatura cu acedia si tristetea. "Evagrie Ponticul, scriitor bicericesc, arata ca tristetea survine uneori prin frustrarea dorintelor, iar uneori este consecinta furiei. Asadar, depresia poate fi provocata de lipsa unei placeri trupesti, efectul unei neimpliniri. Cel cuprins de depresie nu mai vede nici un sens in viata sa. Depresia poate aparea din cauza necazurilor, bolii, relelor, mortii. Aceasta stare este provocata de insingurarea omului, de lipsa de comunicare", spune parintele Gheorghe Holbea, care slujeste la Biserica Precupetii Noi din Bucuresti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gandul: AERUL DAUNEAZA GRAV SANATATII in 15 zone din Romania. Vezi pe HARTA daca locuiesti intr-o zona sigura Praful ucide, anual, 200.000 de europeni. Este vorba de praful compus din particule mai mici de 10 microni. Aceste particule, notate PM10, sunt generate si natural - de vulcani, furtuni, arderi de vegetatie, aerosoli marini etc., dar si de activitatea umana - industrie, trafic, incalzirea locuintelor etc.). Ele sunt inhalabile, adica trec de filtrul nazal si ajung, cu aerul, in plamani, provocand, astm, cancer pulmonar, moarte timpurie, boli cardiovasculare. Particulele mai mici de un micron pot trece in sange si astfel ataca alte organe interne. Evident, gravitatea efectelor variaza in functie de compozitia particulelor. Uniunea Europeana a stabilit 915 arii de calitate a aerului (zone si aglomerari), raspandite in toate statele membre. 21 dintre acestea sunt in Romania.In noiembrie 2009, Comisia Europeana a declansat procedura de infringement impotriva Romaniei, pentru depasiri ale concentratiilor maxime admise de PM10, in 17 din cele 21 de zone.