Profilul "spaniolului" Dorel, criminalul de pe messenger

criminal

Intr-un orasel spaniol, un tanar si-a ucis prietena si si-a ingrozit rudele de acasa cu imagini transmise pe net. Isi construise un autoportret virtual complex si se arata pasionat de filme de groaza.

Evenimentul Zilei: Portretul criminalului, care se contureaza atat din caracterizarile apropiatilor, cat si din propriile sale marturii facute pe site- uri de socializare, arata un tanar derutat si fara educatie, pasionat de filme de groaza, de masini scumpe, de jocuri si de aventuri virtuale. Cand vine vorba despre cel mai bun lucru care i s-a intamplat in viata, Dorel scria cu majuscule: "Poate ca sa intamplat dara eu nu miam data seama sau na fost chiar asa de bun incat sal iau in seama". In ultimul timp, spun vecinii, baiatul avea probleme in a-si mai gasi un loc de munca. Nici colegii de apartament si nici vecinii nu il caracterizeaza pe Dorel Marcu drept un scandalagiu. Despre tanara ucisa, apropiatii spun ca era "nefericita". In opinia expertului criminalist Dan Antonescu, gelozia a fost "boala psihica" ce a declansat aceasta crima. "Din cate stiu eu este vorba despre o crima comisa din gelozie, o crima pasionala. Fata l-a anuntat ca vrea sa-l paraseasca, iar copilul pe care-l poarta in pantece nu e al lui. Gelozia nu e un sentiment, e o boala psihica. Mai intai ajungi sa banuiesti si apoi sa si omori", este de parere Dan Antonescu.

Romania Libera: Cat de expusa este Romania in caz de dezastru Intr-un singur judet din Moldova, polita impotriva dezastrelor s-a vandut intr-un ritm decent, in timp ce, pe ansamblul tarii, zona urbana aduna peste 80% din asigurarile impotriva dezastrelor. Polita obligatorie impotriva dezastrelor se vinde cel mai putin chiar in zonele cele mai expuse la calamitati. Potrivit datelor remise RL de catre Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor, mai bine de jumatate din cele aproximativ 480.000 de polite PAD vandute pana la finele lunii martie au fost distribuite in doar sase judete ale tarii plus Bucuresti. In acelasi timp, in Moldova, zona cea mai afectata de inundatiile care lovesc an de an Romania, vanzarile sunt mai mult decat modeste. In Botosani, de exemplu, au fost vandute doar 4.600 de polite, in Suceava 7.400, iar in Vaslui doar putin peste 5.400 de locuinte au fost asigurate. Un numar semnificativ de judete aduna sub 5.000 de polite obligatorii. Mai mult, aproximativ 85% din polite au fost vandute in zonele urbane, mai putin afectate de inundatii.

GandulCea mai mare sala polivalenta din Romania, anuntata de Elena Udrea la inceputul anului, va costa 50 milioane euro Cea mai mare sala polivalenta din Romania, proiect anuntat la inceputul anului de ministrul Elena Udrea, va dispune de 20.000 de locuri si va costa 50 de milioane de euro, fara TVA, potrivit unui anunt de intentie publicat de Compania Nationala de Investitii (CNI). CNI, institutie care se afla sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), a anuntat ca data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 1 iulie, iar contractul va dura 30 de luni de la data atribuirii. Proiectul va fi finantat de la bugetul de stat, prin cel al MDRT, si alte surse legal constituite. Contactati de Mediafax, reprezentantii ministerului au declarat ca proiectul ar putea fi dezvoltat in sectorul 2 al Capitalei. La inceputul anului, ministrul Elena Udrea a anuntat ca MDRT si-a propus sa construiasca 30 de sali polivalente prin CNI, in perioada 2011-2016, valoarea estimata a investitiilor totalizand peste 1,3 miliarde de lei (aproximativ 320 milioane de euro). Un calcul simplu arata ca pretul mediu pentru o sala polivalenta va fi de 10,6 milioane euro. Salile vor avea intre 5.000 si 15.000 de locuri, iar proiectul urmeaza sa fie derulat prin Compania Nationala de Investitii, aflata sub autoritatea minis­terului.

Adevarul: Botosaniul sta pe o comoara de cristal Un studiu din anii ’80, ramas secret pana de curand, arata ca in subsolurile judetului se gasesc resurse care ar putea aduce profituri de miliarde de dolari. Inainte de Revolutie, in Botosani a fost realizat experimental, din nisipul cuartos, un cristal foarte fin. In zona mai exista zacaminte neexploatate de gips si ape minerale. Geologii regimului comunist au descoperit in anii '80, in localitatea botosaneana Ivancauti, comuna Paltinis, cel mai mare zacamant de gips din Romania si al patrulea ca importanta din Europa. Studiile facute atunci au aratat ca materialul este de o puritate nemaintalnita, fiind singurul din tara ne-radioactiv, proprietate extrem de rara. Chiar si exploatat intensiv, zacamantul ar acoperi necesarul Romaniei timp de o suta de ani. Printre geologii care au lucrat atunci in cercetare s-a aflat si inginerul Sorin Grindei, in prezent consilier al prefectului judetului Botosani. „A fost una dintre cele mai importante descoperiri ale vremii. Stratul de gips are o grosime cuprinsa intre 20 si 40 de metri si este de o calitate unica. Zacamantul este compact, pe o suprafata foarte mare. Este intins si pe teritoriile Republicii Moldova si ale Ucrainei. Ei il exploateaza, noi insa nu", a spus doctorul inginer Sorin Grindei.

Citește și
Paste
Masacru in numele religiei. Cronica linsarii din Mazar-i-Sharif
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Jurnalul National: Depresia, boala secolului face ravagii si in Romania Acum, in lume, 121 milioane de oa­meni sufera de depresie. Alina a avut primele simptome cand a ajuns, imediat dupa Revolutie, in Occident. Pana azi a incercat tratamente alo­pa­te si terapii alternative, dar suferinta a ramas aceeasi. Mihai a facut depresie dupa ce i s-au dat tratamente neadec­vate; si-a pierdut increderea in sine si acum, la 43 de ani, e somer, desi inainte avea o munca de raspundere. Cu psihoterapie ar putea sa isi revina, insa nu isi permite sa plateasca sedintele necesare. Aurelia a in­ce­put sa se viseze moarta imediat dupa sinuciderea Madalinei Manole, care a fost intens mediatizata. In cazul ei, tratamentul a fost de folos si acum se simte mai bine. Psihiatrii pledeaza pentru abordarea clinica a depresiei si arata ca boala duce, in cazurile grave, la micsorarea masei hipocampului. Ei admit ca efectul medicamen­telor este potentat de psihoterapie. Insa, in Romania nu sunt suficienti psihiatri, iar psihoterapia nu este decontata de Casa Nationala de Asi­gurari de Sanatate. Preotul crede ca daca iti gasesti duhovnicul potrivit, care sa te asculte cu dragoste, e mai usor sa treci prin depresie. Psihotera­peutul e convins ca, daca am fi mai buni unii cu altii si daca am ierta mai usor, am fi mai putin singuri si mai putini predispusi la depresie.

Ziarul Financiar: Salariile din industria tutunului si IT au crescut cu 20% in februarie Salariile nete ale anga­jatilor romani au cres­cut in luna februarie cu peste 20% in industria tutunului si in IT fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar de cresteri salariale de doua cifre (intre 14 si 17%) au mai avut parte salariatii din activitati de editare si cei din fabricarea bauturilor, arata datele publicate ieri de Institutul National de Statistica (INS). Statisticile arata astfel ca cel mai bine platiti salariati din eco­nomie - cei din industria tutunului si bancherii - au avut parte de cele mai mari cresteri salariale in ultimul an, insa reprezentantii companiilor de profil nu confirma aceste majorari. O posibila explicatie poate fi si faptul ca INS face calculele privind salariul mediu raportand fondul de salarii la numarul de angajati. Astfel, o posibila majorare salariala se explica in cazul in care companiile au facut concedieri in ultimul an, dar au mentinut acelasi fond de salarii.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cum au supravietuit 12 bolnavi, lasati sa moara intr-un spital desfiintat
Cum au supravietuit 12 bolnavi, lasati sa moara intr-un spital desfiintat

Lasati fara apa, mancare, caldura si chiar fara cearsafurile de sub ei, bolnavii au fost ajutati de localnici si de "personalul" voluntar format dintr-o asistenta medicala si o asistenta sociala.

Masacru in numele religiei. Cronica linsarii din Mazar-i-Sharif
Masacru in numele religiei. Cronica linsarii din Mazar-i-Sharif

Povestea mortii lui Filaret Motco, membru al Misiunii ONU din Mazar-i-Sharif, a inceput de fapt pe 20 martie in Florida, unde pastorul Terry Jones a ars un exemplar al cartii sfinte a musulmanilor, Coranul, dupa ce i-a intocmit acestuia un „proces".

Topul celor mai bogate judete: Cine a scapat de criza si cum
Topul celor mai bogate judete: Cine a scapat de criza si cum

Doua judete nu au fost deloc atinse de recesiunea din ultimii doi ani, arata ultimele date. In Arges, produsul intern brut a crescut cu 3,9% in 2009 si cu 4,6% in 2010. In Cluj, PIB a crescut cu 0,5% in 2009 si cu 1,5% in 2010.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.