Evenimentul anului. Ce vor purta cei 5 romani invitati la nunta regala

Kate Middleton si Printul William

Cinci romani vor lua parte la nunta Printului William cu Kate Middleton, unde invitatii sunt verificati la sange albastru pana sa li se deschida portile catedralei Westminster Abbey si ale palatului Buckingham.

Gandul: Regele Mihai I, Principesa Margareta, Principele Radu, dar si contele si contesa Kalnoky, administratorii proprietatilor Printului Charles din Transilvania sunt romanii care vor lua parte la ceremonia regala din 29 aprilie, iar acum se pregatesc de nunta. Regina Ana nu va participa la nunta printului William cu Kate Middleton. De tinutele Principesei Margareta se ocupa creatorul de moda spaniol Arasa Morelli, dar si Doina Levintza, Christine Kostoff si Dan Coma. Pe Principele Radu il va imbraca Alexandru Ciucu. Iar in ceea ce-l priveste pe Regele Mihai I lucrurile sunt rezolvate de multa vreme. "Regele Mihai I poarta costumele sale create cu ani in urma, pe care le pastreaza in conditii impecabile. Majestatea Sa poarta si astazi un palton de stofa albastru inchis creat in anul 1941 de una dintre casele de croitorie interbelice din Bucuresti", a declarat pentru gandul Principele Radu, care spune ca au inceput pregatirile pentru nunta chiar din momentul in care au primit invitatia.

Evenimentul Zilei: Cazul Roswell: un "Wikileaks" subtire, vechi de 60 de ani "Fortele aeriene captureaza o farfurie zburatoare la o ferma din regiunea Roswell". Un titlu mare, datat 8 iulie 1947, din ziarul "Roswell Daily Record", editie locala a unui orasel din New Mexico, pus pe harta SUA de ciudatul incident. Alaturi, cu poza, stirea ca regele Carol al II-lea s-a casatorit cu Elena Lupescu – dovada ca romanii imparteau, inca de pe atunci, prima pagina cu evenimente istorice de toate felurile. De pe urma "farfuriei zburatoare de la Roswell", vanatorii de OZN-uri inca isi mai hranesc certitudinea ca fiintele extraterestre umbla printre noi. Intre timp, a aparut si un film in care camerele se plimba peste niste fiinte de marimea unor copii. Umanoizi cu doua maini, doua picioare, ochi imensi, negri, guri mici si capete uriase – pe scurt, extraterestrul "de rand" al Hollywood-ului (apare de regula pe trapa unei nave, invaluit de lumina, atat cat sa-i surprinzi doar conturul). Filmulet demontat ca un fals grosolan, dar care a convins destui ufologi.

Romania Libera: Credit de milioane pe un teren de 2.000 euro Printre persoanele implicate se afla si Marian Constantinof, fostul finantator al echipei de fotbal Farul Constanta. Marian Constantinof, Iulian Bogdan Neacsu Cirstina si Ion Hondaru au dat un tun de aproape 2,7 milioane de euro bancii UniCredit. Ei au fost sprijiniti de un expert-evaluator, Corneliu Schiopu, si un fost personaj care a lucrat in interiorul bancii, Radu Alexandru Luca, in prezent patronul firmei Luca Finance Management SRL. Toti acestia au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, sub acuzatia de de inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Procesul lor va incepe pe 5 mai la Tribunalul Bucuresti. Omul de afaceri Marian Constantinof a fost pentru o perioada de timp finantatorul echipei de fotbal Farul Constanta. Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Iulian Neacsu Cirstina a fost asociat cu Constantinof in firma Nemar Building, societate implicata intr-o controversata afacere cu Posta Romana. Presa a scris ca Nemar Building ar fi furnizat hartie de 500.000 de euro catre Fabrica de Timbre, o sucursala a Postei Romane, dar hartia nu a ajuns niciodata la destinatarul din acte.

Adevarul: Topul mondial al scumpirilor Benzina, biletele de avion, ciocolata, cafeaua, mobila si chiar sapunul vor avea preturi din ce in ce mai mari la nivel mondial. Tot consumatorii vor suporta costurile din ce in ce mai mari ale materiilor prime, in timp ce inflatia ajunge la cote tot mai ridicate. Ce se va mai scumpi in viitorul apropiat si de ce? Inflatia ajunsa la cote tot mai ridicate da batai de cap guvernantilor din intreaga lume. La nivelul Uniunii Europene, rata anuala a inflatiei a ajuns la 3,1% in martie, cu 1,1 puncte procentuale peste rata inregistrata in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat. De la inceputul acestui an, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul ONU a avertizat in fiecare luna ca preturile alimentelor au depasit noi recorduri.

Citește și
infrastructura
Proiecte pentru Romania. Repornirea economiei costa 23 de mld de euro
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Jurnalul National: Capusa de 7 milioane € pe sanatatea postasilor Banii pentru servicii de sanatate pot fi cheltuiti de sefii institutiilor publice dupa bunul lor plac, potrivit legislatiei achizitiilor publice. Un astfel de exem­plu ni-l da Compania Nationala Posta Romana (CNPR), care a in­che­iat recent un contract de peste 7 mi­li­oane de euro, pentru servicii de me­dicina muncii, cu o societate apar­tinand clientelei politice, printr-o pro­cedura de achizitie aranjata de la un capat la altul. Medicina muncii pre­su­pune in pricipal o serie de teste prin care este urmarit efectul ac­ti­vi­tatii angajatilor asupra sanatatii lor. Potrivit OUG 34/2006, prin care au fost reglementate achizitiile pu­blice, fondurile publice pot fi cheltu­i­t­e pentru diverse servicii, inclusiv pentru cele de medicina muncii, doar cu obligatia publicarii anunturilor de atri­buire – in cel mult de 48 de ore de la momentul atribuirii. Aceasta libertate "legala" in risipirea banului pu­blic a fost si este folosita pentru ali­men­tarea unor afaceri personale ale ce­lor pusi sa administreze institutii sau societati de stat.

Ziarul Financiar: Topul programelor de MBA oferite pe piata romaneasca de educatie in business Cel mai bine cotat program de MBA in acest an este cel oferit de americanii de la Tiffin University la Universitatea Bucuresti, urmati indeaproape de programul de EMBA al ASEBUSS si de austriecii de la WU Executive Academy. EMBA inseamna Executive MBA, adica un program care presupune mai multa experienta anterioara in management. Dintre cei 322 de absolventi de anul trecut ai programelor locale de MBA si EMBA, 290 au raspuns la chestionarul online al ZF si au evaluat programele absolvite, ceea ce reprezinta o rata de ras­puns de peste 90%. Absolventii au completat online un chestionar cu 22 in­tre­bari, dintre care 13 au fost luate in considerare pentru realizarea clasamentului final. Aproape 4.000 de manageri romani au urmat cursurile unui program de MBA oferit pe piata locala. In piata exista doctori sau ingineri care au urmat cursurile unui program de MBA pentru a invata sa devina manageri mai buni. Cei care se inscriu la aceste cursuri platesc mii sau chiar zeci de mii de euro pentru a-si dezvolta abilitatile de leadership si pentru a gasi o formula teoretica cu ajutorul careia sa-si structureze ceea ce au invatat din experienta practica. Insa nu numai acestea sunt motivele pentru care executivii merg la MBA.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Ce pierzi si ce castigi daca iei un credit-clona la
Ce pierzi si ce castigi daca iei un credit-clona la "Prima casa"

Acordarea rapida este principalul avantaj al creditelor similare celor din programul "Prima casa". Avansul cerut de banci pentru accesarea acestor imprumuturi-clona este insa mai mare.

Proiecte pentru Romania. Repornirea economiei costa 23 de mld de euro
Proiecte pentru Romania. Repornirea economiei costa 23 de mld de euro

Cele zece mari proiecte de infrastructura cu care investitorii straini din Romania vor sa reporneasca economia locala se pot face fara a goli bugetul statului. Cchiar vor genera venituri la buget de 8,9 mld de euro si 500.000 de noi locuri de munca.

Ce efecte va avea inghetarea pretului carburantilor
Ce efecte va avea inghetarea pretului carburantilor

Companiile petroliere nu vor ezita ca, dupa perioada de "respiro" acordata consumatorilor, sa aplice majorari si mai mari la pompa, pentru a-si recupera rapid pierderile.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.