Romanul care a "electrizat" aviatia cu baterii de laptop
Calin Gologan, un roman plecat de doua decenii in Germania, revolutioneaza constructia de aeronave: a inventat avionul care se poate incarca si la soare.
Evenimentul Zilei: Inginerul roman Calin Gologan a reusit sa produca un ingenios avion electric, cu care va incerca un zbor de 500 de kilometri, de la Augsburg la Berlin.
Avionul se incarca in hangar, merge cu baterii de laptop si costa vreo 100.000 de euro.
Povestea de zbor a inginerului roman incepe la finalul liceului, cand, pe ultima suta de metri, adolescentul Calin a ales sa urmeze acest drum, inspirat de povestile unui student de la Facultatea de Inginerie Aerospatiala.
Pasiunea lui Calin Gologan pentru aviatie s-a accentuat cu trecerea timpului, incepand cu primul semestru de facultate.
Adevarul: Ocuparea unui loc de munca, sport extrem Adrian Laurentiu, 31 de ani, si-a pierdut locul de munca in februarie anul acesta. Compania la care lucra ca sofer a dat faliment, iar de atunci nu a mai gasit nimic de lucru. „Am trimis zeci de CV-uri, la toate firmele si la toate joburile pe care le-am gasit, dar nu am primit niciun raspuns. Sunt disperat pentru ca perioada in care primesc indemnizatie de somaj e pe sfarsite si nu am nicio perspectiva", a spus el.
Capital: Romania se face ca exporta. Vezi cine vinde, de fapt, din Romania Structura exporturilor, concentrate aproape integral pe doua domenii de activitate, pe o singura destinatie si pe companiile straine, face ca activitatea de comert a Romaniei sa fie una extrem de vulnerabila la eventuale socuri. Datele obtinute de capital.ro de la INS arata ca doar 3 companii romanesti sunt prezente in topul exportatorilor In primele sase luni ale acestui an, Romania a exportat bunuri in valoare totala de aproximativ 22 de miliarde de euro iar domeniile care au contribuit cel mai mult la aceasta suma sunt constructiile de masini si componente si industria mafucaturiera. Cele doua aduna aproape 80% din exporturi, fapt mai degraba ingrijorator. O concentrare evidenta avem si in privinta strucuturii pe destinatii. Peste 70% din bunuri se duc in Uniunea Europeana. Tari aflate in expansiune cum ar fi China, Brazilia sau Turcia sunt aproape neglijate.