Bogatia care ne-ar putea scoate din criza. Avem mai mult aur decat ungurii si bulgarii la un loc
Rezervele de aur ale Romaniei sunt la ora actuala, conform unui raport al World Gold Council, de 103,7 tone, de mai mult de 30 de ori mai mult decat au ungurii, de exemplu.
Capital: Astfel, vecinii noștri poseda au o rezerva de aur de doar 3,1 tone, in timp ce mai la sud, bulgarii dețin, conform raportului, o rezerva de aproape 40 de tone de aur. Cu o rezerva dubla decat cea a ungurilor și a bulgarilor la un lorc, Romania se situeaza pe locul 33, intr-un top al deținatorilor de aur, la mare distanța de Bulgaria, locul 44 și la și mai mare distanța de Ungaria, care este pe locul 81. Statul cu cel mai mult aur din lume este America, ce deține 8.133 de tone, urmat de Germania, cu 3.400 de tone. FMI este pe locul al treilea, care are 2.814 de tone, iar Italia este pe locul al patrulea cu 2.451 tone.
Adevarul: Rusii ne-au dat papirusul dar pastreaza inca 91 de tone de aur din Tezaurul Romaniei Aflat in exil la Iasi, guvernul Romaniei, condus de Ion I. C. Bratianu, a decis in decembrie 1916 evacuarea in Rusia a tezaurului Bancii Nationale a Romaniei. Desi au existat si alte alternative pentru trimiterea tezaurului, precum Anglia, Suedia sau Norvegia, Bratianu a fost de acord sa depoziteze comorile tarii in buncarele celui mai puternic aliat, Imperiul Tarist. La 12 decembrie 1916, Consiliul de Ministri "gaseste ca este nevoie sa se puna in siguranta in Rusia tezaurul Bancii Nationale si aproba transportarea lui". Astfel, 20 de vagoane incarcate pana la refuz au plecat spre Moscova din Gara Iasi. Paza era asigurata de catre soldati rusi, dar era supervizata de reprezentanti ai BNR si ai altor banci importante din Romania.
Romania Libera: Loteria Work and Travel. ''Sclavie''. In ultimii ani, programul destinat studentilor a fost aspru criticat Foarte apreciat in urma cu cativa ani, programul si-a atras multe critici in ultimul timp, dupa ce mai multi studenti s-au plans de conditiile grele de munca si de banii putini. Miercuri, mai multi studenti plecati prin acest program in orasul american Palmyra au organizat pentru prima data o greva dupa ce „schimbul cultural" promis s-a transformat, inca de la sosirea pe pamant american, in „pura sclavie". In jur de 400 de studenti din mai multe tari, inclusiv Romania, China, Nigeria si Ucraina, au protestat in fata fabricii in care fusesera angajati sa ridice cutii grele pline cu ciocolata si sa impacheteze dulciuri opt ore pe zi, inclusiv in ture de noapte. Plata era de 8,35 dolari pe ora, din care, dupa ce plateau o chirie de 400 de dolari pe luna, taxe si cheltuieli pentru mancare, fiecare mai ramanea cu mai putin de 200 de dolari pe saptamana.