"Moartea vine pe apa". Imagini din satelit cu cele mai mari furtuni din SUA

Furtuna SUA Alabama

Americanii sunt greu incercati zilele acestea. Tornade, furtuni puternice si vanturi care aduc moartea au facut prapad in 20 de state din SUA. Sute de oameni si-au pierdut viata, insa bilantul este din pacate unul provizoriu.

Huffington Post: Satelitii NASA au fotografiat din spatiu amploarea acestor furtuni care au maturat statele americane. Iar specialistii spun ca sunt cele mai puternice din ultimii zeci de ani. Forta lor distructiva a maturat tot ce le-a stat in cale, punand la pamant orase intregi, distrugand vietile a mii de oameni.

Rafalele de vant au atins forta unui uragan si cei care s-au nimerit in calea tornadelor n-au avut nicio sansa de salvare. Diametrul urgiei a depasit un kilometru si jumatate, in care casele erau culcate la pamant si masinile invartite prin aer.

News.com.au: "Dupa ce se va sfarsi Pamantul, oamenii vor locui in pesterile de pe Luna" Acesta este mesajul astronautilor, care considera ca Luna trebuie inca explorata, deoarece are multe necunoscute, care la un moment dat ar putea fi foarte utile omenirii. Asta demonstreaza si imaginile obtinute de misiunea NASA, Lunar Reconnaissance.  Printre multele descoperiri, misiunea lansata de NASA a scos la iveala ca pe Luna exista cratere si pesteri, formate cel mai probabil din cauza lovirilor repetate ale asteroizilor.

Citește și
Dealuri Antarctica
S-a descoperit locul unde a inceput viata pe planeta Pamant. FOTO
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

Insa oamenii de stiinta care au studiat aceste imagini au ajuns la concluzia ca pe Luna oamenii ar putea locui, atunci cand Pamantul se va sfarsi. Alaturi de pesteri si cratere se afla si tuneluri, care ar putea deveni "casa" pentru oameni

Aceste descoperiri i-au starnit atentia chiar si presedintelui american Barack Obama, care este pregatit sa aprobe finantarea unei baze umane permanente pe Luna, pana in 2020.

The Telegraph: Dezvaluirile WikiLeaks cu privire la Guantanamo arata cat de stramtorat a fost Barack Obama Dosarele persoanle ale fiecaruia dintre cei 779 de detinuti care au trecut prin inchisoarea militara de la baza navala din Cuba ofera o viziune destul de completa asupra a ceea ce noua administratie a gasit la venirea sa, la inceputul lui 2009, si anume "cei mai rai dintre teroristii cei mai rai" pe care administratia Bush proclama ca vrea sa ii inchida la Guantanamo erau, uneori, doar niste "pesti mici" sau chiar complet nevinovati. In opinia organizatiei pentru apararea libertatilor civile ACLU, aceste erori multiple sunt "fructul pacatului originar, care a vazut statul de drept facut tandari, o data cu deschiderea inchisorii de la Guantanamo", in 2002.

The Guardian: Gabrielle Giffords apare pentru prima data in imagini televizate, dupa atacul din Tucson Gabrielle Giffords este sotia lui Mark Kelly, cel care va comanda ultima misiune a navetei spatiale Endeavour. Reprezentanta democrata, in varsta de 40 de ani, a fost ranita in timpul unei reuniuni politice, la 8 ianuarie, la Tucson (Arizona, sud-vest), de un atacator care a ucis sase persoane, intre care un judecator federal si o fetita in varsta de noua ani. Ea se afla, in prezent, in plin proces de recuperare, intr-o institutie din Dallas, in Texas. Glontul i-a traversat emisfera stanga a creierului, unde se afla centrii vorbirii si miscarii partii drepte a corpului. "Suntem foarte relaxati cu ideea ca face aceasta calatorie", a declarat, la inceputul saptamanii, neurochirurgul sau, Dong Kim, citat de publicatia Arizona Republic.

USA Today: Bilantul atentatului de la Marrakesh este de 18 morti, dintre care sase francezi "18 persoane au murit in acest atentat, inclusiv sase francezi", a anuntat postul TV 2M. Informatia nu a fost confirmata oficial. Anterior, surse medicale anuntasera ca printre raniti se numara sapte francezi, doi olandezi, doi elvetieni, doi rusi si doi tunisieni. Franta a confirmat ca printre victimele atentatului se numara cetateni francezi, fara a putea spune daca este vorba de persoane decedate. Parchetul din Paris a initiat o ancheta preliminara in acest caz, incredintata Directiei centrale pentru informatii interne.

ReutersStatul Alabama a decretat starea de "catastrofa majora" in urma intemperiilor  "Ii vom cere presedintelui Barack Obama sa raspunda rapid solicitarii de ajutor pentru catastrofa majora", a declarat guvernatorul statului Alabama, Robert Bentley. Intre 500.000 si un milion de persoane au ramas fara electricitate in acest stat, dintr-o populatie totala de 4,7 milioane de locuitori. Barack Obama a ordonat miercuri administratiei federale sa actioneze rapid pentru a ajuta locuitiori din Alabama.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Citește și...
Astazi este ziua Universului? A implinit 6.988 de ani, potrivit lui Kepler
Astazi este ziua Universului? A implinit 6.988 de ani, potrivit lui Kepler

In aceasta zi, in anul 4977 i. H., Universul a fost creat, potrivit matematicianului si astronomului german Johannes Kepler, considerat fondatorul stiintei moderne. Kepler este cunoscut pentru teoriile sale privind miscarea planetelor.

S-a descoperit locul unde a inceput viata pe planeta Pamant. FOTO
S-a descoperit locul unde a inceput viata pe planeta Pamant. FOTO

Apele de un albastru clar din Antarctica, ce poarta greutatea miilor de ani, sunt locul unde cercetatorii cred ca a inceput totul pe planeta noastra. Intr-un lac din Antarctica au fost gasite mai multe movile ce par venite dintr-o alta lume.

Neutrino. Limba in care vom vorbi cu extraterestrii
Neutrino. Limba in care vom vorbi cu extraterestrii

Daca vreodata ne vom intalni cu extraterestrii fata in fata, bariera lingvistica este una dintre problemele pe care oamenii de stiinta incearca sa o rezolve. Iar limbajul neutrino ar fi modalitatea ideala de comunicare.

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.