Astazi este ziua Universului? A implinit 6.988 de ani, potrivit lui Kepler

Imagini Univers

In aceasta zi, in anul 4977 i. H., Universul a fost creat, potrivit matematicianului si astronomului german Johannes Kepler, considerat fondatorul stiintei moderne. Kepler este cunoscut pentru teoriile sale privind miscarea planetelor.

Huffinton Post: Kepler s-a nascut pe 27 decembrie 1571, in Germania. Ca student a fost captivat de scrierile lui Nicolaus Copernicus si de teoriile acestuia potrivit carora planetele au o anumita ordine in univers.

In 1600, Kepler a mers la Praga pentru a lucra cu astronomul danez Tycho Brahe, matematicianul imparatului Rudolf al II-lea. Proiectul principal al lui Kepler era sa investigheze orbita planetei Marte. In ceea ce priveste calculele sale privind ziua da nastere a Universului, oamenii de stiinta din secolulXX au luat in considerare tot ceea ce scrisese Kepler si au dezvoltat teoria Big Bang-ului, insa au ajuns la concluzia ca Johannes Kepler gresise cu aproape 13,7 miliarde de ani.

ReutersObama: Statele producatoare de petrol ar trebui sa majoreze livrarile "Vorbim cu producatorii de petrol din toata lumea, spunandu-le ca este in interesul lor sa se asigure ca preturile ridicate ale titeiului nu afecteaza economia globala. Asa ca ei trebuie sa majoreze livrarile. In mod clar, au fost intreruperi din cauza Libiei, dar credem ca ei pot acoperi aceste lipsuri si ii presam sa faca aceasta. Daca noi nu crestem, nici ei nu vor face bani", a afirmat Obama. Pretul petrolului Brent, de referinta pentru bursa londoneza, a scazut cu 20 de centi, la 123,94 de dolari pe baril, pana la ora 6:46 GMT. Marti, cotatia a urcat cu 48 de centi, la 124,14 dolari pe baril. Cotatia titeiului destinat pietei din SUA s-a redus cu 26 de centi, la 111,95 de dolari pe baril.

Los Angeles Times: Cei opt militari ai NATO ucisi la Kabul sunt americani, anunta Pentagonul "Opt membri ai fortelor armate si un civil au fost ucisi in acest atac, toti sunt americani", a afirmat colonelul Lapan, potrivit caruia agresorul, un afgan, a fost, de asemenea, ucis. Schimbul de focuri a avut loc in cursul diminetii, in interiorul centrului de formare al aviatiei afgane, administrat de NATO si situat in incinta aeroportului militar, un complex foarte bine protejat din Kabul. Ministerul afgan al Apararii a atribuit acest schimb de focuri unui diferend intre soldati straini si un militar afgan, precizand ca acesta din urma a fost ucis. Un purtator de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a dat asigurari ca este vorba despre un atac condus de un kamikaze rebel "angajat" al bazei.

Citește și
pamant
Neutrino. Limba in care vom vorbi cu extraterestrii
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

The GuardianHugo Chavez acuza NATO ca incearca sa il omoare pe "prietenul" sau Muammar Ghaddafi "Stiti ca Muammar Ghaddafi este prietenul nostru, dar acest lucru nu are nicio legatura cu prietenia. Cu ce drept lanseaza bombele? Vor sa il omoare pe Ghaddafi", a spus Chavez. "Nu suntem de acord cu tot ce a facut sau face Ghaddafii, dar cine isi poate aroga dreptul de a-l bombarda in fiecare dimineata? Iar bombele cad pe centre comerciale, pe spitale si universitati. Si totul pentru a obtine plecarea regimului", adauga Ghaddafi. Alianta Nord-Atlantica neaga ca ar fi incercat sa il atace direct pe Ghaddafi prin bombardarea biroului sau din Bab Al-Aziziya, la periferia orasului Tripoli. Potrivit comandantului misiunii NATO in Libia, generalul Charles Bouchard, raidul aerian viza un centru de comunicatii situat in resedinta lui Ghaddafi. Misiunea NATO nu vizeaza "indivizi", a subliniat generalul canadian. "Trebuie sa punem capat violentelor impotriva populatiei", adauga el.

Washington Times: Tibetanii in exil l-au ales pe succesorul politic al lui Dalai Lama  Dalai Lama, in varsta de 75 de ani, si-a anuntat in martie intentia de a renunta la rolul sau politic de lider al miscarii Tibetanilor in exil, esential simbolic, si de a-si transmite responsabilitatile noului premier cu atributii extinse. El isi va pastra totusi rolul de lider spiritual. Aceasta tranzitie politica istorica ii va conferi noului premier o pozitie mult mai vizibila decat aveau predecesorii sai. Parcursul lui Lobsang Sangay, nascut intr-o regiune producatoare de ceai din nord-estul Indiei, intrerupe traditia potrivit careia vechile figuri religioase dominau viata politica a miscarii tibetane. Acest expert in drept international nu a trait niciodata in Tibet si nu a mers niciodata in aceasta regiune.

Bloomberg: Leon Panetta va prelua conducerea Pentangonului "in aceasta vara" Acest oficial, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, nu poate confirma pentru moment informatiile difuzate de posturile de televiziune americane ABC si NBC, potrivit carora generalul David Petraeus, in prezent comandantul coalitiei in Afganistan, il va inlocui pe Leon Panetta la conducerea CIA. Potrivit acestor posturi de televiziune, generalul John Allen, in prezent comandant secund al Centcom, comandamentul armatei americane, ii va succeda generalul Petraeus in Afganistan. Totodata, actualul ambasador al Statelor Unite la Kabul, Karl Eikenberry, ii va ceda locul lui Ryan Crocker, diplomat de cariera, care a fost la post in Irak, potrivit acelorasi surse.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
S-a descoperit locul unde a inceput viata pe planeta Pamant. FOTO
S-a descoperit locul unde a inceput viata pe planeta Pamant. FOTO

Apele de un albastru clar din Antarctica, ce poarta greutatea miilor de ani, sunt locul unde cercetatorii cred ca a inceput totul pe planeta noastra. Intr-un lac din Antarctica au fost gasite mai multe movile ce par venite dintr-o alta lume.

Neutrino. Limba in care vom vorbi cu extraterestrii
Neutrino. Limba in care vom vorbi cu extraterestrii

Daca vreodata ne vom intalni cu extraterestrii fata in fata, bariera lingvistica este una dintre problemele pe care oamenii de stiinta incearca sa o rezolve. Iar limbajul neutrino ar fi modalitatea ideala de comunicare.

Cercetatorii, uluiti. S-a descoperit o noua specie de oameni
Cercetatorii, uluiti. S-a descoperit o noua specie de oameni

Aceasta fotografie, deloc placuta ochiului, a lansat o mare controversa printre oamenii de stiinta. Craniul este al unui Malapa Hominid 1, despre care arheologii cred ca este o noua specie de oameni.

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.