Bac 2011. A inceput proba de care elevii se tem cel mai mult: matematica
Absolventii de liceu vor sustine astazi proba scrisa la disciplina obligatorie a profilului in cadrul examenului de bacalaureat 2011. Candidatii vor da examen la matematica sau la istorie, in functie de profil.
Evenimentul Zilei: Proba scrisa la matematica din cadrul examenului de bacalaureat 2011 cuprinde trei subiecte, iar fiecare dintre ele este format atat din probleme, cat si din intrebari structurate. Elevii care au absolvit filiera teoretica, profil umanist, vor sustine astazi proba scrisa la istorie. Examenul va consta in trei subiecte, din care primele doua vor fi sub forma unor intrebari structurate, iar cel de-al treilea va fi sub forma unui eseu structurat.
La bacalaureatul 2010, absolventii de matematica-informatica au trebuit sa arate rangul unei matrici, sa rezolve un sistem de trei ecuatii cu trei necunoscute si sa gaseasca solutiile naturale ale acestui sistem. Apoi, li s-a cerut sa studieze monotonia unei functii si sa-i afle punctele de inflexiune, dar si sa calculeze limita unui sir.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La istorie, absolventilor li s-a cerut, mai intai, sa rezolve mai multe subiecte legate de patru texte la prima vedere: unul despre institutiile statului pasoptist, altul despre Constitutia din 1866 si doua despre fascismul lui Mussolini. Nu in ultimul rand, candidatii au avut ca sarcina sa elaboreze un eseu pe tema "Diplomatie si conflict in Evul Mediu".
Romania Libera: Votul-fantoma: De ce la Bucuresti se poate, dar la Paris nu Situatiile din ce in ce mai des intalnite in Parlamentul Romaniei in care un ales voteaza si pentru un coleg absent, sunt de neconceput in legislativele de la Paris, Berlin, Londra, Washington sau Bratislava. Ca la Bucuresti, se poate insa doar la Sofia. Aprilie 2009, Parlamentul slovac. Iveta Radicova, din partidul SDKU-DS, voteaza in locul unei colege. Dupa scandalul iscat pentru ca a incalcat normele parlamentare, Radicova isi da demisia: „Am facut o greseala. Singurul lucru pe care il pot face este sa ma retrag din Parlament, sa renunt la mandatul meu de deputat". Radicova este, in momentul de fata, premierul Slovaciei. Iulie 1979, Camera Reprezentantilor, SUA. Parlamentarii Morgan Murphy si Tennyson Guyer apar ca ar fi votat mai multe legi, desi nu se aflau la Camera la momentul votului. Se isca un scandal imens. O comisie de etica se intruneste si dezbate cazul celor doi, desi regulamentul Camerei nu prevedea ca ar fi interzis sa votezi in locul unui coleg. Din acest motiv cei doi nu sunt sanctionati, dar comisia cere modificarea regulamentului si interzice, in mod clar, un astfel de vot. Cazul celor doi a ramas singurul vot la doua maini descoperit in istoria SUA.
Adevarul: Ce optiuni are Marian Vanghelie? Plecarea la UNPR sau o candidatura ca independent la Primaria Capitalei sunt solutiile la care ar putea recurge Vanghelie dupa ce a ramas fara sefia Organizatiei PSD Bucuresti. Presedintele UNPR, Marian Sarbu, spune ca Vanghelie ar fi „bine venit“ in acest partid pentru ca este „un om de stanga“, care si-a dovedit potentialul electoral. „Eu personal as fi de acord cu venirea lui Marian Vanghelie in UNPR pentru ca este un om de stanga si care a demonstrat nu o data ca poate face performanta electorala. Ar fi bine venit. Dar vorbesc din punctul meu de vedere, nu am discutat cu nimeni din conducerea partidului acest subiect", a declarat Marian Sarbu pentru „Adevarul". Liderul UNPR s-a aratat optimist in privinta impactului pe care il va avea in partid la eventuala intentie a lui Vanghelie de a li se alatura. „Eu personal nu cred ca va exista o opozitie. Poate mai degraba vot fi anumite retineri, dar unele nesemnificative. Nu stiu insa daca va vrea sa vina, l-am auzit ca vrea sa ramana in PSD", a mai spus Marian Sarbu.
Cititi si:
Bourceanu, la mana elvetienilor de la TAS! Scenariul care il poate duce la Steaua
SOS Kone! MOTIVUL pentru care Dinamo vrea sa scape de ivorian