In ce orase se moare din cauza poluarii

Poluare

Mii de persoane mor anual, in lume, din cauza poluarii, insa in unele orase calitatea aerului lasa atat de mult de dorit incat locuitorii acestora au sanse mult mai mari sa imbolnaveasca de diferite forme de cancer sau sa dezvolte probleme respiratorii.

Capital: Un studiu facut de o revista americana si sponsorizat de o companie producatoare de aparate de purificat aerul plaseaza Milano printre cele mai poluate orase din lume. Legambiente, un grup Italian care lupta pentru protejarea mediului, confirma descoperirile americanilor si afirma ca orasul italian are mai mult smog decat oricare alt oras european. Responsabile de acest lucru sunt automobilele. In clasamentul americanilor mai apar orasele Norilsk din Rusia, Pittsburgh, Ciudad de Mexico, Linfen (China), Ouagadougou (Burkina Faso), Beijing, Tianying (China), Los Angeles si Kolkatta (India). Cand vine vorba de calitatea aerului, nici Bucurestiul nu sta prea bine. Cel putin 800 de adulti si 200 de nou-nascuti au murit din cauza poluarii aerului din Capitala Romaniei, intre 2004-2009. Acum doi ani, 300 de persoane ar fi putut evita internarea in spital, daca aerul din Bucuresti ar fi fost mai putin poluat. Asa arata rezultatele unui studiu realizat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

Romania Libera: Ce a mai ramas din economiile romanilor in banci Cresterea preturilor de consum a atins, in luna martie 2011, unul dintre cele mai inalte valori din ultimii patru ani si cel mai mare de la inceputul crizei. In conditiile in care, in toata aceasta perioada, dobanzile oferite de banci la depozite au scazut, se pune problema cat de avantajoasa mai este economisirea prin depozit bancar. Potrivit unui calcul RL bazat pe datele Bancii Nationale a Romaniei, puterea de cumparare a banilor depusi in banci la inceputul anului a scazut, in medie, cu 0,7% pana la finele lunii martie. Altfel spus, din 10.000 de lei pusi intr-un depozit in ianuarie au mai ramas, la 31 martie doar 9.930 de lei, in termeni reali. Cu banii depusi in banca in ianuarie romanii au putut cumpara mai putin decat ar fi facut-o la momentul constituirii depozitului. In plus, nici perspectivele pentru urmatoarele luni nu sunt imbucuratoare in conditiile in care banca centrala nu doar ca a majorat prognoza privind inflatia anuala de la 3,6% la 5,1%, dar a lasat de inteles ca nu are de gand sa majoreze prea curand dobanda de politica monetara. Bancile din Romania administreaza aproximativ 16 milioane de conturi, iar valoarea totala a depozitelor constituite de populatie se ridica la peste 65 de miliarde lei.

Gandul: Ce au discutat PDL-istii in spatele usilor inchise- EMIL BOC spune BANCUL cu americanul si cei 10000 de dolari Ca o repetitie generala inaintea congresului PDL de weekendul viitor, premierul Emil Boc si-a strans principalii sustinatori ai motiunii sale la Palatul Parlamentului. Intr-o intalnire cu usile inchise, dar cu sonorul dat suficient de tare incat vorbele sale sa strabata pana la presa care astepta pe coridor, Boc si-a expus conditia sa de premier prin intermediul unui banc: "Se facea ca, in 2008, John se intoarce din America in satul sau cu 10000 de dolari si imparte fiecarui satean cate 100 de dolari. In 2009 face acelasi lucru. Dar in 2010 se intoarce cu 5000 de dolari si da fiecarui satean cate 50 de dolari. Ion si Gheorghe se duc la John si il intreaba de ce au primit mai putini bani. John le spune: «Nu mai pot sa va dau cat v-am dat pana acum pentru ca fetele mele, Monica si Marry sunt acum la facultate si trebuie sa le asigur cheltuielile». Dupa ce au primit raspunsul, Ion ii spune lui Gheorghe: «Asta isi tine fetele la studii pe banii nostri»".

Adevarul: Top cinci cele mai mari salarii in Bucuresti Potrivit datelor solicitate si furnizate pentru Forbes de catre Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucuresti, cel mai mare salariu net incasat in 2010 in Capitala s-a ridicat la 33.724 euro, lunar, adica aproximativ 405.000 de euro, in tot anul. Salariatul respectiv lucreaza in domeniul administrarii fondurilor si are domiciliul in sectorul 1. Fata de o situatie similara din urma cu un an, cel mai mare venit din salarii din Capitala a fost in 2010 de patru ori mai mic.

Citește și
Online
Geniu la 12 ani: Visez la un Microsoft romanesc
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Jurnalul National: Avem 400 de criminali in libertate Procurorii sunt niste oameni, imbracati in costume, cu cravata, care stau in birouri si prind criminali. Politistii sunt doar niste. Cu caschete si lefuri mai mici. Procurorii sunt justitiarii cu arcul pe umar, avand vesnic in catarea sagetii infractorii. Politistii sunt. "Stiti ceva? Toti procurorii, dar toti!, viseaza la crime in care politistii sa le aduca sub nas autorul, arma crimei, mobilul si multi martori. Nu e nici unul care sa vrea sa descopere si el, singur, ceva...”, marturisea un politist criminalist cu experienta. Meseria de procuror e pretioasa si a naibii de complicata. Aparent. Unu' si-a batut joc de viata unui necajit pe nume Tundrea, s-acum isi lipaie linistit pensia de 100 de milioane de lei. Cui ce-i pasa? Altul, la Caras Severin, si-a batut joc de dosarul unei fetite de 12 ani, ucisa cu bestialitate, iar acum criminalul e bine-mersi, si omorul e cu AN (n.r. - autor necunoscut). "La noi vine dosarul”, ofteaza un politist de la judiciar. "E omor, merge la Parchet!”. "Nu, la noi vine, ca e cu AN!”. Autorul se stie, numai ca probele-s subtiri, cat s-a priceput s-adune, printre doua luari de mita, si domnu' procuror... "Nu Parchetul ar trebui sa-si bata acum capul, sa caute noi probe?”. Liniste.

Ziarul Financiar: Basescu a descoperit „boierii-baroni“ din firmele energetice, desi numirea sefilor este exclusiv politica Aceste firme detinute de stat sunt controlate de Ministerul Economiei, condus de PD-L, iar sefii lor sunt numiti exclusiv pe criterii politice si fac parte tot din PD-L. Pe lista neagra a presedintelui se nu­ma­ra Compania Nationala a Huilei, firma cu da­torii de peste un miliard de euro, com­ple­xu­rile energetice Turceni si Rovinari, cele mai mari din bazinul Olteniei, Termo­elec­trica, firma despre a carei reorganizare se vor­beste de ani de zile, Oltchim si Posta Ro­mana. Basescu nu a dat insa niciun exemplu din sfera companiilor de stat administrate de Ministerul Transporturilor, institutie pe care la randul sau a condus-o. TAROM a ajuns in 2009 la pierderi de 55 de milioane de euro, de 34 de ori mai mari comparativ cu cele din 2008, iar CFR a ajuns la datorii de circa 1,9 miliarde de lei (peste 450 de milioane de euro) catre furnizorii de energie electrica, fie ei de stat sau privati.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
La ce s-a angajat Guvernul pentru urmatorii 2 ani
La ce s-a angajat Guvernul pentru urmatorii 2 ani

Autoritatile romane si FMI au convenit termenii scrisorii de intentie la noul acord de tip preventiv care se va derula in perioada 2011-2013. Guvernul si delegatia FMI au ajuns la un acord privind actiunile asumate de Romania prin scrisoarea de intentie.

Geniu la 12 ani: Visez la un Microsoft romanesc
Geniu la 12 ani: Visez la un Microsoft romanesc

Copiii supradotati din Romania pot deveni eroii unei natiuni doar daca li se ofera sansa de a se pregati adecvat nivelului lor de inteligenta. Nu au falimentat nicio banca, nu au afaceri in energie si nici nu stau la masa marilor decizii. Inca.

Exista viata dupa FMI? Cum a supravietuit Ungaria
Exista viata dupa FMI? Cum a supravietuit Ungaria

Cand FMI si Ungaria au intrerupt acordul de finantare parea ca tara a ramas pe marginea prapastiei. Acum, acordul pare o povara de care Ungaria a reusit sa scape.In aceeasi zi, Romania si Ungaria s-au imprumutat de cate un miliard de euro.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.