Disponibilizari in plic. Ce mai ramane din Posta dupa reorganizarea FMI
Posta da afara 1.400 de oameni si reziliaza contracte de 440 milioane de euro. Aceste masuri fiind menite sa readuca operatorul de servicii postale pe profit chiar din aceasta luna.
Romania Libera: Directive FMI indeplinite
Contractul cu cea mai mare valoare (350 milioane de euro) a fost incheiat cu o firma de securitate pentru procesarea si transportul monetar. In prezent, oficialii Postei au luat decizia suspendarii acestuia. De asemenea, un alt contract de 45 de milioane de euro, incheiat cu operatorul de transport aerian Blue Air, a fost reziliat. Masuri similare au fost aplicate si in cazul contractelor cu UTI de mentenanta si curatenie cladiri, dar si pentru serviciile de curatenie asigurate de Romprest. Dupa ce Guvernul s-a angajat, in urma negocierilor cu Fondul Monetar International, sa desfiinteze 900 de unitati postale (obiectiv deja finalizat), reorganizarea Postei Romane va continua si in perioada urmatoare, fiind vizate pentru inchidere 450 de subunitati de profil. Desi in urma cu un, Strategia de restructurare si modernizare a Companiei Nationale Posta Romana SA, aprobata de Guvernul Romaniei, nu prevedea disponibilizari de personal, in prezent lucrurile s-au schimbat. Din cei circa 35.000 de angajati, 1.400 urmeaza sa fie disponibilizati in perioada urmatoare.
Capital: Functionarii publici vor fi instruiti online Functionarii publici vor fi instruiti online prin intermediul platformei de e-Learning, ceea ce va aduce economii la bugetul de stat, intrucat nu se vor mai cheltui bani cu deplasarea, cazarea si plata unui trainer pentru acestia, a declarat, marti, ministrul comunicatiilor, Valerian Vreme. Acesta a participat la un eveniment organizat cu prilejul finalizarii implementarii proiectului e-Academie pentru functionari publici, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI). "Instruirea online a functionarilor publici prin intermediul platformei de e-Learning va duce la realizarea de economii la bugetul de stat, nu se mai cheltuie bani cu deplasarea, cazarea si plata unui trainer pentru functionari. Urmeaza o perioada de implementare si speram ca institutiile statului sa raspunda pozitiv initiativelor MCSI", a declarat ministrul Vreme, la eveniment.
Ziarul Financiar: Seful gigantului EADS: Mai angajam 300 de oameni la fabrica din Ghimbav Louis Gallois, 67 de ani, directorul executiv al EADS, un gigant mondial cu afaceri de 45 de miliarde de euro anual, spune ca Romania a facut progrese importante de la ultima sa vizita in urma cu zece ani si ca acum ii da impresia unei tari care se dezvolta rapid. "Ultima oara cand am vizitat Romania a fost acum zece ani si la revedere am gasit-o complet schimbata in bine, cu cladiri moderne, strazi curate, multe masini moderne, poate prea multe. Toate acestea imi dau impresia unei tari care se dezvolta rapid in sectorul imobiliar si in productie, lucru confirmat si de prezenta noastra aici". Gallois, un executiv de top care a lucrat la inceputul carierei in guvernul Frantei, a fost prezent ieri in localitatea brasoveana Ghimbav, unde EADS are o fabrica ce produce componente pentru avioanele Airbus. Fabrica are 260 de angajati, dar va ajunge la 550 de oameni pana in 2013.