Cu dedicatie pentru regii asfaltului. Licitatie accelerata, de 300 mil euro

Groapa in asfalt

"Regii asfaltului" si-au impartit o treime din strazile Capitalei. Timp de patru ani acestia vor asfalta si plomba gropi pe 202 strazi si artere importante ale Bucurestiului. Valoarea totala a contractelor de intretinere e de peste 300 de mil. euro.

Gandul: In luna decembrie, Administratia Strazilor, institutie subordonata Primariei Capitalei, a organizat o licitatie restransa accelerata pentru incheierea a sase acorduri cadru de intretinere multianuala a 202 strazi si artere importante din Bucuresti.Licitatia pentru un pachet a fost contestata, valoarea totala a contractului pentru cinci pachete de strazi, timp de patru ani, este de 1,7 miliarde de lei fara TVA adica 287 milioane de euro tot fara TVA.

● Primul pachet, in valoare de 281,8 milioane de lei, aproximativ 70 de milioane de euro, a fost castigat de asocierea formata din Tehnologica Radion si Pro Cons XXI. Firma Tehnologica Radion este controlat de Theodor Berna, iar la Pro Cons XXI actionar este Florentina Corina Bonciog.

● Pachetul doi, in valoare de 270,7 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 67 de milioane de euro, a fost castigat de asocierea Euro Construct Trading 98, RCV Global Group, Swietelsky Constructii Feroviare si Pro Cons XXI. Firma Euro Construct este detinuta de Sorin Serban Vulpescu cu 60 la suta si Dan Besciu cu 40 la suta. La RCV Global Group asociatii principali sunt Naomi Cristina Cristescu si Corneliu Nicolae, fiecare detinand 49,5 la suta. Firma Swietelsky Constructii Feroviare este parte din grupul austriac Swietelsky.

Romania Libera: Regii asfaltului fac cincinalul in patru ani Ministrul Anca Boagiu calca pe urmele predecesorilor sai si promite dublarea retelei de autostrazi. Angajamentul trebuie dus la indeplinire de regii asfaltului, Nelu Iordache si Dorinel Umbrarescu. Romania va avea, peste cativa ani, 845 de kilometri de autostrada, fata de 313 km in prezent, in urma unor cheltuieli de 5,17 miliarde euro, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Tronsoanele luate in calcul de Boagiu sunt prezentate in tabelul alaturat. "In prezent sunt 313 kilometri de autostrazi executati si alti 276 kilometri in executie", a spus Boagiu. Ea a semnat vineri cinci contracte pentru 98 kilometri de pe Coridorul IV de transport pan-european (Nadlac-Sibiu-Bucuresti-Constanta), cu o valoare totala de 692,68 milioane euro, care vor intra in executie in perioada urmatoare, avand ca termen de finalizare anul 2013. Urmeaza sa fie incheiate patru contracte pentru alti 85 kilometri, cu o valoare de 562 milioane euro, aceasta dupa ce Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor se va pronunta asupra plangerilor depuse de constructori in privinta corectitudinii licitatiilor.

Citește și
Pedeapsa cu moartea
Studiu socant. Bucurestenii vor reintroducerea pedepsei cu moartea
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Adevarul: O CAPITALA, UN SINGUR PRIMAR: Spaga, fundatie pentru blocurile-turn Bucurestiul este orasul tuturor posibilitatilor cand vine vorba de eliberarea autorizatiilor de constructii. Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) sunt aprobate cu usurinta de primariile de sector, chiar daca acest lucru presupune aparitia unor cladiri de zeci de etaje in zone de case, iar autorizatiile de constructie sunt eliberate chiar daca incalca decizii judecatoresti. „Aproape 80 la suta dintre PUZ-urile facute la sectoare sunt ilegale din punctul de vedere al Directiei de Urbanism a Capitalei. Asta inseamna ca 80 la suta din ce s-a ridicat in Bucuresti, in sectoarele 2, 3, si 6 este haotic”, a spus Nicolae Radulescu Dobrogea, presedintele organizatiei non-guvernamentale „Eco Civica”. Mai mult, acesta spune ca exista situatii in care avizele pentru constructii sunt obtinute foarte repede, cu toate ca demersurile ar trebui sa dureze mai mult. „Se practica traficul de influenta si nu numai”, a precizat Radulescu Dobrogea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Se intampla in Romania. A fost arsa cu acid pentru greseala sotului
Se intampla in Romania. A fost arsa cu acid pentru greseala sotului

Sufera in fiecare zi tot mai mult si nu poate nici macar sa verse o lacrima. E povestea unei femei de 38 de ani din Radauti, Suceava, care, in 2009, a fost mutilata cu acid, insa vinovatul nu a fost inca prins.

Studiu socant. Bucurestenii vor reintroducerea pedepsei cu moartea
Studiu socant. Bucurestenii vor reintroducerea pedepsei cu moartea

Nu mai putin de 40% din bucuresteni sustin reintroducerea pedepsei cu moartea, arata un studiu efectuat de catre Facultatea de Sociologie a SNSPA. Circa 57% se opun acestei pedepse, iar 3% nu stiu ce sa raspunda.

Revolutia globala, declansata de un film
Revolutia globala, declansata de un film

Realizatorul documentarelor din seria Zeitgeist cauta adepti pentru a schimba lumea din temelii. Criza economica internationala a afectat paturi largi ale societatii, oamenii fiind dispusi sa se ralieze unor miscari ce promit o societate mai buna.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.