Studiu socant. Bucurestenii vor reintroducerea pedepsei cu moartea

Pedeapsa cu moartea

Nu mai putin de 40% din bucuresteni sustin reintroducerea pedepsei cu moartea, arata un studiu efectuat de catre Facultatea de Sociologie a SNSPA. Circa 57% se opun acestei pedepse, iar 3% nu stiu ce sa raspunda.

Evenimentul Zilei: Studiul a fost efectuat in perioada 5-20 aprilie, in Bucuresti, pe un esantion de 1116 persoane, intervievate la domiciliu. Marja de eroare a sondajului este de 2,93%. Potrivit studiului, procentul celor care doresc reintroducerea pedepsei capitale a crescut de la 35% in 2010 la 40% in 2011. "Cresterea nevoii de agresivitate la nivelul justitiei sociale prin reintroducerea pedepsei cu moartea inregistreaza o crestere usoara (...) in special datorita prezentei mediatice frecvente a cazurilor de agresivitate extrema", se afirma in cercetare. Sondajul arata ca, prin comparatie cu 2010, a crescut si numarul celor care cred ca ar trebui desfiintate partidele politice, parlamentul sau presedintia.

Romania Libera: Statul construieste ieftin pentru clientela. ANL ia de la saraci si da la bogati Cum poti sa castigi peste 70 mii de euro fara sa misti un deget? Una dintre retetele acestei afaceri „minune" este cea folosita de zeci de persoane care au obtinut apartamente ANL, subventionate de stat, pe care acum le-au scos la vanzare la pretul pietei. Printre beneficiarii acestor locuinte se numara secretari de stat, consilieri de ministri sau oameni de afaceri prosperi. Imobilul ANL din Soseaua Virtutii numarul 22, din sectorul 6 al Capitalei, a fost construit in perioada 2007-2009, prin programul de credit ipotecar. Blocul e amplasat intr-o zona buna, la strada, in fata sediului Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Pretul initial al unei garsoniere era de 21.000 de euro, dar Primaria Sectorului 6 a oferit beneficiarilor o subventie de 30%. Astfel, o garsoniera de 40 de metri patrati, la cheie, a ajuns sa coste 14.700 de euro. Un alt exemplu: un apartament cu trei camere in imobilul din Virtutii a fost cumparat cu 29.000 de euro. Beneficiarii acestor apartamente au avut numai de castigat de pe urma ANL. Asta daca ne gandim la faptul ca o garsoniera din blocul respectiv a fost vanduta recent cu 55.000 de euro, iar un apartament cu trei camere e scos acum la vanzare cu 105.000 de euro.

Gandul: Basescu vrea impartirea Romaniei pe regiuni pana in 2012. Cum ar arata harta tarii conform proiectului UDMR Desfiintarea judetelor si impartirea administrativa a Romaniei pe regiuni revin in discursul lui Traian Basescu, seful statului anuntand ca va demara discutiile cu partidele politice, astfel incat teritoriul sa fie restructurat pana in anul 2012. "Tara, asa cum este organizata, nu poate stimula dezvoltarea. Avem decizii pe suprafete mult prea mici, ma refer la judete, si avem decizii extrem de greu de negociat. Interesul unui judet ca un drum sa fie de la sud la nord, iar judetul urmator vrea unul de la est, la vest, ca pe acolo, pe Valea Trotusului, sunt primarii lui. Va trebui sa reorganizam administrativ tara pentru a permite investitiilor sa se deruleze" ,a precizat Basescu, joi, la o intalnire pe teme economice, subliniind ca masura este necesara in ciuda faptului ca nu va fi acceptata prea usor de populatie. Cel mai sensibil punct al initiativei este cel care priveste reunirea judetelor Mures, Harghita si Covasna intr-o singura regiune, care ar reconstitui in linii mari regiunea istorica a Tinutului Secuiesc. Transilvania ar include, in total, sase regiuni: Arad-Caras Severin-Timisoara, Bihor-Salaj-Satu Mare, Hunedoara-Alba, Sibiu-Brasov, Maramures-Cluj-Bistrita Nasaud si Harghita-Covana-Mures.

Adevarul: Primul roman absolvent al Academiei Garzii de Coasta din SUA, felicitat de Obama VIDEO Constanteanul Ionut Cristea a fost felicitat de presedintele Barack Obama in cadrul unei festivitati organizate ieri in New London, Connecticut. Tanarul este primul si, deocamdata, singurul roman care a absolvit cursurile academiei din SUA. Tanarul este primul absolvent roman al Academiei Garzii de Coasta din Statele Unite ale Americii. Se pare ca niciun oficial roman nu a fost prezent la ceremonie, desi la sediul Guvernului si al Ambasadei Romane au fost trimise invitatii. Vezi mai jos discursul presedintelui Barack Obama, cu drapelul Romaniei pe fundal!

Citește și
Revolutie
Revolutia globala, declansata de un film
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Jurnalul National: Comedia "Blonda, chiorul si piticul", interzisa pe Magheru Ne amintim cu totii de cazuri clasice de cenzura. Filmul "Noiembrie, ul­ti­mul bal" (Dan Pita) a fost interzis ime­diat dupa premiera de la Scala, pentru ca cineva "de sus" a facut le­ga­tura cu cel de-al 14-lea Congres al Par­tidului, care urma sa se desfasoare tot in noiembrie. Dar asta se intampla in 1989, inainte de Revolutie. Lucian Pin­tilie a montat la Teatrul "Bulandra" piesa "Revizorul" dupa Gogol. Dupa doar trei reprezentatii, regimul co­­munist a interzis spectacolul din ca­u­za aluziilor la fra­tii de la Rasarit. Dar asta se in­tam­pla in 1972, cu mult inainte de Re­volutie. Bucuresti. Anul 2011. La Sala Dal­les are loc premiera comediei "Blon­da, chiorul si piticul". Regizorul este amenintat ca, daca nu schimba numele piesei, aceasta nu se va mai ju­ca. Si chiar asta se intampla. Suntem la 21 de ani de la Revolutie. Culmea este ca "Blonda, chiorul si piti­cul" nu are nici o legatura cu cine credeti voi...

Ziarul Financiar: Presedintele Traian Basescu: Vad posibila o crestere economica de peste 2% Presedintele a declarat ieri la o conferinta a ZF ca desi obiectivul oficial pentru cresterea economica in 2011 ramane 1,5%, este posibila o crestere de peste 2% daca se absorb fondurile UE si sunt accelerate investitiile in infrastructura. Presedintele Basescu alaturi de reprezentanti ai BNR, Asociatiei Romane a Bancilor, Ministerului Finantelor, consultanti fiscali si oameni de afacerii au dezbatut ieri la conferinta ZF "Am iesit din recesiune. Care-i planul pentru viitor? Cand va simti Romania din nou gustul cresterii?" perspectivele revenirii economiei "Sunt mai optimist decat prognozele in legatura cu cresterea economica in acest an. Vad posibila chiar depasirea nivelului de 2%. Ramane de vazut cum va evolua economia. Obiectivele oficiale legate de cresterea economica raman 1,5% pentru 2011 si 3,5-4% pentru 2012. Guvernul a reusit sa scoata tara din recesiune. Eu sper sa o scoata din criza, pentru ca nu a iesit din criza, cum nu a iesit nici Europa", a spus Basescu, la conferinta ZF, care a fost realizata in parteneriat cu Ford, Asociatia Companiilor de Utilitati din Energie, Noerr Finance& Tax si CEC Bank.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Procurorul procesului DSK, 
relatii cu 
familia Sarkozy
Procurorul procesului DSK, 
relatii cu 
familia Sarkozy

Dominique Strauss-Kahn a demisionat ieri din postul de director general al FMI si s-a angajat sa nu plece din New York. A aparut un nou martor in afacerea de la Sofitel si un procuror cu legaturi ciudate.

Revolutia globala, declansata de un film
Revolutia globala, declansata de un film

Realizatorul documentarelor din seria Zeitgeist cauta adepti pentru a schimba lumea din temelii. Criza economica internationala a afectat paturi largi ale societatii, oamenii fiind dispusi sa se ralieze unor miscari ce promit o societate mai buna.

Povestea celor 7 miliarde de euro sau cum se toaca banii din privatizare
Povestea celor 7 miliarde de euro sau cum se toaca banii din privatizare

Vanzarea unor companii de stat sau a unor parti din actiunile companiilor pe bursa ar putea aduce in cativa ani, pana la sapte miliarde de euro, mai putin decat planul de privatizare al companiilor bulgaresti, estimat la aproape 9 miliarde euro.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.