Centru de operatiuni Al-Qaeda, la doi pasi de Bucuresti?

Abbottabad

Doi fosti oficiali bulgari au declarat ca Ayman al-Zawahiri a fost in Bulgaria de doua ori la mijlocul anilor '90, dar autoritatile bulgare au decis sa nu il aresteze din motive juridice si de securitate.

Romania Libera: Fostul sef al Serviciului de Protectie Nationala, Vladimir Manolov, si fostul secretar al Ministerului de Interne, Gheorghi Lambov, au povestit postului de radio Darik cum si de ce autoritatile bulgare au preferat sa il lase in libertate pe cel ce ar putea deveni, dupa moartea lui Osama bin Laden, noul sef al retelei teroriste Al Qaeda. Astfel, Zawahiri a intrat in Bulgaria pentru prima data in anul 1995, folosindu-se de un pasaport autentic, dar care fusese emis pe alt nume. Timp de o luna a locuit intr-o casa inchiriata de o familie de arabi intr-un orasel de munte. Lambov sustine ca l-ar fi verificat personal si ar fi „efectuat anchete cu ambasada Egiptului"; mai mult, un agent sub acoperire ar fi fost introdus in anturajul lui al-Zawahiri, obtinandu-se astfel mai multe informatii despre acesta. Desi serviciile de securitate egiptene ar fi fost interesate sa il interogheze pe al-Zawahiri, Ministerul bulgar de Interne nu a emis un mandat de arestare pentru acesta, intre Bulgaria si Egipt neexistand la acea vreme un tratat de asistenta juridica.

Evenimentul Zilei: Nu vom zbura in spatiu mai devreme de 2030 Dumitru Prunariu pleca acum 30 de ani, impreuna cu comandantul rus Leonid Popov, in singura misiune spatiala care a inclus un roman, la bordul navei Soyuz 40. Viata lui s-a schimbat complet in momentul in care a inceput pregatirea in Oraselul Stelar de langa Moscova. Dupa trei ani, pe 14 mai 1981, Prunariu a decolat de pe cosmodromul Baikonur in calatoria de sapte zile, 20 de ore si 42 de minute care a intrat in istoria poporului roman. Aniversarea zborului ii gaseste impreuna pe cei doi coechipieri si prieteni, Prunariu si Leonid Popov. Ei au fost invitati in platoul emisiunii Tonomatul DP2 unde au avut parte de o surpriza. Dumitru Prunariu a avut ocazia sa atinga costumul purtat in misiune pentru prima oara dupa 30 de ani.

Gandul: Arhitectul- sef al Capitalei prezinta autostrada care se va construi la 25 de metri sub pamant Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, a spus, joi, ca al doilea tronson al diametralei nord-sud, de aproape 900 mp, care face legatura intre Podul Hasdeu si Bulevardul Uranus, va fi construit la 25 de metri sub pamant si va trece printre Palatul Parlamentului si Catedrala Neamului. "Comisia tehnica de urbanism a avizat PUZ-ul pentru al doilea tronson al diametralei nord-sud, care va incepe la Podul Hasdeu, va trece pe sub curtea Palatului Parlamentului, intre cladirea acestuia si Catedrala Mantuirii Neamului si va iesi pe Bulevardul Uranus. In subteran se va circula pe doua benzi pe sens", a declarat arhitectul sef al Capitalei.

Adevarul: Profesorii, cei mai saraci angajati din Romania Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) precizeaza ca, potrivit datelor oficiale ale Institutului National de Statistica, salariile din invatamant au inregistrat o scadere cu 28,49 la suta in luna martie 2011 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. "Prin urmare, un profesor debutant are un salariu net de 660 de lei, un profesor cu grad didactic II si o vechime de 10 ani are un salariu de 805 lei, iar un profesor cu grad didactic I si 25 de ani vechime are un salariu de 1.100 de lei. Aplicarea Legii de salarizare in 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar loveste pana si in mamele din invatamant", se arata intr-un comunicat al FSLI, scrie Mediafax. FSLI precizeaza ca unui cadru didactic cu o vechime de noua ani care intra in concediu pentru cresterea copilului nu i se mai considera vechime efectiva in invatamant, asa cum prevedea vechea legislatie, perioada din timpul concediului de maternitate si nu mai poate beneficia de sporul de stabilitate, de 10 la suta, pe care ar fi trebuit sa il primeasca la o vechime efectiva de 10 ani.

Citește și
monica
Monica, in scrisoarea trimisa presei: "Irinel m-ar putea omori"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Jurnalul National: Jeffrey Franks castiga 20.000 de dolari pe luna "Baiatul cu pantoful rupt" de la FMI nu este nici de departe un om sarac. Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, are un salariu lunar in jur de 20.000 de dolari, dupa cum au declarat surse din apropierea de­legatiei. La aceste sume se adauga alte avantaje materiale, precum cheltuielile cu scoala copiilor pana la terminarea universitatii, diurne de deplasare in timpul misiunilor, pensie garantata de 10.000 de dolari. Franks a uimit o tara intreaga dupa ce s-a dus sambata trecuta cu pantofii rupti la Palatul Cotroceni, la intalnirea cu presedintele Traian Basescu. Romania a imprumutat mi­liarde de euro de la Fondul Monetar International, dar unii s-au intrebat daca Jeffrey Franks, omul care ne monitorizeaza toata economia pentru a ne da bani, nu are chiar el nevoie de un imprumut pentru a-si cumpara o pereche de pantofi. Discutiile au fost aprinse. Unii i-au luat apararea, sustinand ca este un om ocupat, care nu da doi bani pe imbracaminte si incaltaminte, altii au spus ca este doar neglijent si ca protocolul i-ar impune un alt look.

Ziarul Financiar: Seful Statisticii este astazi cel mai important om din Romania Doar 11 oameni stiu mai devreme cu cateva ore valoarea celui mai asteptat indicator din Ro­ma­nia, care va fi dat astazi publicitatii: cresterea PIB pe primul trimestru din 2011 fata de trimestrul IV al anului 2010. In cazul in care rezultatul va fi pozitiv, economia romaneasca iese tehnic din recesiune, dupa mai bine de doi ani de cadere economica. 10 din acestia sunt membrii De­par­tamentului Conturi Nationale din cadrul Institutului de Statistica (INS), iar al 11-lea este presedintele institutului, Vergil Voineagu, care va fi pentru o zi cel mai important om din Romania. Evolutia PIB-ului pe primul trimestru, care este publicata astazi de Sta­tistica sub forma de semnal, adica sub for­ma preliminara, fiind supusa revizuirilor ulterioare in functie de alte date care vor aparea, este asteptata cu sufletul la gura de aproape toata economia romaneasca, dar in primul rand de oamenii politici. Si presedintele Traian Basescu, si premierul Emil Boc au anuntat ca sunt sanse ca economia sa aiba o evolutie pozitiva pe trimestrul I 2011 fata de trimestrul IV al lui 2010.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Numaratoare inversa pentru Boc si Blaga. Cine va castiga sefia PDL
Numaratoare inversa pentru Boc si Blaga. Cine va castiga sefia PDL

Inaintea alegerilor din PDL, tabara condusa de Blaga pare sa aiba mai multi sustinatori decat cea care-l prefera pe Boc, dar jocurile nu sunt facute. Basescu a anuntat ca va participa la CN a partidului, ceea ce ar putea schimba optiunile multora.

Monica, in scrisoarea trimisa presei:
Monica, in scrisoarea trimisa presei: "Irinel m-ar putea omori"

"Irinel este barbatul cu care m-am casatorit din dragoste, de foarte tanara, si al carui copil l-am nascut din toata dragostea. Astazi totul s-a schimbat pentru ca acesta m-a dezamagit, m-a ranit iremediabil si continua sa o faca si in prezent".

Cosmarul soferilor. Barilul romanesc e extras cu 16 dolari si se da cu 90
Cosmarul soferilor. Barilul romanesc e extras cu 16 dolari si se da cu 90

Scumpirea cu 20% a benzinei a adus un plus de doar 4% la profitul operational net al Petrom. Insa aprecierea dolarului a umflat atat de mult ratele bancare si asigurarile impotriva fluctuatiilor de pret incat compania raporteaza pierdere financiara.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.