Ce cred tinerii chinezi despre societatea in care traiesc: Suntem generatia pierduta. Suntem confuzi
Traiesc in una din cele mai puternice tari care conduc aceasta lume, si totusi preocuparile lor sunt la fel de comune ca si ale noastre. Tinerii din China se considera "generatia pierduta".
BBC News: "Pierduti in transformare" este titlul unei expozitii realizate de un artist britanic ce a calatorit in China pentru a le oferi si europenilor o idee despre modul de viata al tinerilor chinezi intr-o societate care se transforma in fiecare secunda.
Fotograful englez Adrian Fisk a realizat proiectul iSpeak China in care ii incuraja pe tinerii chinezi sa se lase fotografiati in timp ce isi scriu gandurile pe o foaie de hartie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Unii au scris in engleza, altii in chineza , unii au scris despre dragoste, emigrare, munca sau paralelismul dintre Occident si Orient. Au fost si persoane care au tinut in fata aparatului foto o foaie alba - ei nu stiau sa scrie.
"Adultii cred ca sunt un om rau pentru societate, dar in realitate sunt un om respectuos" spune Chow Liang, 17 ani.
"Sunt ingrijorat ca fetele din China au devenit materialiste. Daca nu am casa, prietena mea nu se va casatori cu mine. Am nevoie de o slujba bine platita, e tot ce vreau", spune Rainbow Su, 22 de ani.
"Suntem generatia pierduta, nu inteleg lumea", spune Avril Lui, 22 de ani.
"Nu vrem sa emigram pentru a gasi un loc de munca", spune Feng Long, 21 de ani.