Luxul pe gratar. Prima macelarie din Bucuresti de unde cumperi un kg de carne de vita cu 1.700 lei

Ultima actualizare: 30-10-2012 20:42
Friptura

Hugo Desnoyer, cunoscut in Franta drept "macelarul pentru staruri", furnizor al Palatului Elysée si al celor mai mari restaurante din Paris a deschis la Bucuresti o macelarie de lux.

Ziarul Financiar: De aici poti cumpara, alaturi de vinuri exclusiviste si branzeturi frantuzesti, specialitati de carne precum vita Aubrac, ce provine de la vite crescute pe muntele Aubrac situat la o altitudine de peste 1000 m, hranite cu cereale si iarba, vita Limousine, cea mai savuroasa carne frantuzeasca dar si pui De Bresse si de Patis, considerati cei mai buni pui din lume, crescuti cu cereale si ceaiuri pentru digestie. Pretul pentru un kilogram de vita se incadreaza intre 250 si 1700 de lei, cat costa cea mai scumpa carne de vita din lume provenita de la vacile Wagyu, din Japonia. Macelaria de afla pe strada Putul lui Zamfir, nr.60.

Adevarul: SCANDAL LA BAC: I-au pus nota 2.20 in loc de 9.20! Cum a reactionat elevul nedreptatit la aflarea rezultatului Armin Brezovszky a absolvit o clasa de matematica-informatica si la materia lui preferata, fizica, era notat cu nota 2,20 si declarat respins. „Nu-mi venea sa cred. Stiam ca am facut bine, dar m-am speriat sa nu-mi fi pierdut din foile de la lucrare", explica candidatul. Armin era sigur ca a facut o lucrare buna pentru ca el este deja student la Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj, unde a dat examen in luna aprilie. „Am auzit de concursul «Augustin Maior» si am fost al treilea pe lista celor admisi", spune Armin. La mai putin de trei ore dupa ce a depus contestatia a fost sunat de la secretariatul colegiului unde a invatat si i s-a spus ca a fost o eroare de transcriere si ca de fapt a luat nota 9,20 la fizica.

Capital: Uitati de Grecia! Portugalia a devenit noul "gunoi" al Europei  Amenintata de o blocare a finantarii din cauza ratelor dobanzii prohibitive practicate de piete, ingrijorate de solvabilitatea tarii, Portugalia a solicitat asistenta UE si FMI la 7 aprilie, dupa Grecia si Irlanda anul trecut. Guvernul portughez a aprobat luna trecuta pachetul de asistenta financiara negociat cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, care va avea o valoarea globala de 78 miliarde de euro. In 2010, deficitul Portugaliei a urcat la 9,1% din PIB deoarece autoritatile s-au imprumutat masiv, din cauza cresterii economice slabe. Comparativ cu precedentele trei luni, deficitul Portugaliei a scazut cu 0,7 puncte procentuale, datorita masurilor de austeritate menite sa reduca datoria tarii. Totusi deficitul ramane departe de tinta de 5,9% din PIB stabilita de executiv pentru acest an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO