Viitoarea remaniere: premierul ramane acelasi, cativa ministri se schimba

27-08-2010 00:00

UPDATE: Mai multi parlamentari si vicepresedinti ai partidului ii cer lui Emil Boc sa treaca la remaniere, una ceruta chiar de presedintele Basescu si despre care premierul repeta raspunsul dintotdeauna: "Nu se discuta, se face".

Se discuta insa variante de Guvernare PDL - PNL.

La inceputul lunii iunie intr-o intalnire la Snagov la care a participat si presedintele Traian Basescu parlamentarii PD-L au fost convinsi sa amane orice discutie privind remanierea pana la 1 septembrie. Termenul limita se apropie iar nemultumirile in partid au crescut.

Asa ca parlamentarii puterii i-au transmis lui Emil Boc ca pe 1 septembrie il asteapta cu evaluarea ministrilor si, mai mult, vor sa le spuna cine ramane si cine pleaca. Premierul pastreaza insa misterul.

Senatorii si deputatii sunt nemultumiti mai ales de activitatea ministrilor Sebastian Vladescu si Mihai Seitan, criticati in ultimele zile si pentru haosul fiscal. Pe lista neagra mai apar insa si ministrul agriculturii Mihail Dumitru, cel al educatiei Daniel Funeriu dar si cel al comunicatiilor Gabriel Sandu. Sunt insa voci care spun ca ar trebui sa plece inclusiv ministrul economiei Adrian Videanu.

La jumatatea lunii octombrie social-democratii vor depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului. Crin Antonescu a anuntat ca, in eventualitatea in care Executivul ar fi demis, ar putea negocia intrarea la guvernare alaturi de PSD dar exclude varianta unui premier din partea social-democratilor.

Iata declaratiile cele mai importante ale vicepresedintelui PDL Ioan Oltean

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat ca premierul Emil Boc nu risca sa isi piarda postul de la conducerea Guvernului, dar ca va exista o remaniere care va viza un anumit numar de ministri.

"Asigur ca nu va fi o modificare a Guvernului in sensul schimbarii premierului. Va fi o remaniere care va viza un anumit numar de ministri. As putea spune fix, dar nu mai spun", a afirmat Oltean.

El a tinut sa sublinieze ca atributul exclusiv al remanierii este al premierului, iar el nu va face greseala de a-i atinge acestuia "obiectul muncii".

Pe de alta parte, vicepresedintele PDL a evitat sa spuna daca pe lista viitorilor remaniati se numara ministrii finantelor si muncii.

"Eu mi-am exprimat nemultumirea fata de modul in care a fost organizata modalitatea de plata a obligatiilor celor ce beneficiaza de drepturi de autor. Mi-am exprimat deja pozitia critica fata de cei doi titulari ai celor doua ministere pentru felul in care au gestionat primele zile de depunere a formularelor. Nu vreau ca premierul sa afle pozitia mea din presa si nu din structurile partidului", a sustinut Ioan Oltean.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO