VIDEO. Klaus Iohannis, în Tanzania. România va face schimb de experiență în managementul riscului de dezastre
Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, de preşedinta Republicii Unite a Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, în cadrul turneului african pe care şeful statului român îl efectuează în această perioadă.
Duminică, va fi organizată o ceremonie de rămas bun la State House din Dar es Salaam.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Două memorandumuri în domeniul asistenţei în caz de dezastre, respectiv agriculturii au fost semnate, vineri, la Dar es Salaam, în contextul vizitei de stat a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Unită Tanzania.
Aceste documente, arată Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres, "vor consolida şi aprofunda cooperarea în domeniile vizate".
Memorandumul de înţelegere între Ministerul Afacerilor Interne din România prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernul Republicii Unite Tanzania prin Biroul prim-ministrului are ca scop "promovarea cooperării între părţi în domeniile managementului riscului de dezastre, respectiv al asistenţei umanitare internaţionale".
În acest context este încurajat schimbul de cunoştinţe şi experienţă prin experţi guvernamentali şi practicieni, pe teme precum promovarea culturii de prevenire a riscurilor de dezastre, atenuarea ameninţărilor, reducerea vulnerabilităţii şi creşterea rezistenţei comunităţilor locale şi a infrastructurii critice.
Acestora li se alătură pregătirea pentru dezastre şi răspunsul umanitar, inclusiv serviciile medicale de urgenţă, în cazul pandemiilor; cooperarea operaţiunilor de căutare şi salvare în aer, pe apă şi terestru şi managementul în caz de incendii forestiere; formare profesională în managementul riscului de dezastre cu certificare, exerciţii şi programe de schimb de experţi, proiecte comune de cercetare şi inovare privind managementul riscului de dezastre; managementul informaţiilor şi al comunicării în situaţii de urgenţă, implementarea acţiunilor anticipative pentru comunităţile expuse riscului de dezastre şi schimbări climatice.
Al doilea document este un Memorandum de înţelegere între Academia de Ştiinţe Agricole şi Forestiere din România şi Universitatea Sokoine pentru Agricultură din Tanzania privind cooperarea şi cercetarea agricolă. Documentul promovează şi încurajează cooperarea ştiinţifică, economică şi tehnică între cele două instituţii şi institutele sau centrele lor de cercetare în domeniul agriculturii şi mediului, inclusiv prin schimburi de informaţii şi experienţă, dezvoltarea de programe comune de cercetare, elaborarea de proiecte comune bilaterale şi multilaterale, organizarea activităţilor de comunicare şi promovarea activităţilor de cercetare.
Tanzania este a doua ţară africană cuprinsă în turneul preşedintelui Klaus Iohannis, după Kenya.
Turneul preşedintelui Klaus Iohannis în Africa va continua cu vizita de stat în Republica Cabo Verde, unde va avea consultări cu preşedintele Jose Maria Neves.
Şeful statului va încheia vizitele în Africa pe 23 noiembrie.
Ultima deplasare din acest turneu este în Republica Senegal, unde preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.
Sursa: Agerpres, Pro TV
Etichete: klaus iohannis, africa, tanzania,
Dată publicare:
17-11-2023 09:39