Victor Ponta: PSD sprijina solicitarea lui Iohannis privind procedurile rapide de ridicarea a imunitatilor parlamentare

28-01-2015 11:55

Victor Ponta a declarat, dupa consultarile de la Cotroceni, convocate de seful statului, ca PSD sprijina solicitarea acestuia privind introducerea in regulamentele Parlamentului a unor proceduri cat mai rapide de ridicare a imunitatilor.

"Am discutat si am reiterat sprijinul PSD si al grupurilor noastre parlamentare pentru o modificare a regulamentelor celor doua Camere, pornind de la solicitarea presedintelui referitoare la proceduri cat mai rapide privind ridicarea imunitatii parlamentare. si aici, dupa cum stiti, la Camera Deputatilor si la Senat nu mai exista niciun fel de solicitare a organelor de ancheta la care sa nu se fi dat curs", a spus Ponta.

El a precizat ca PSD a propus o modificare mai ampla a regulamentelor celor doua Camere care sa faca activitatea Parlamentului mai transparenta, mai eficienta si mai responsabila in fata alegatorilor.

"Mai concret, (am propus, n.r.) un mod de lucru si la Camera si la Senat care sa urmeze modelul de la Parlamentul European si anume ziua de luni sa fie zi de lucru in grupurile parlamentare si de prezenta a Guvernului fie prim-ministru, fie ministri, in fata celor doua Camere pentru a raspunde la intrebari si interpelari la diverse teme aflate pe ordinea de zi", a spus Ponta.

El a adaugat ca PSD a propus ca ziua de marti sa fie dedicata activitatii in comisii, iar miercuri si joi sa fie dezbateri in plen si vot final.

Ponta: PSD, de acord cu facilitarea infiintarii de noi partide, nu si cu finantarea lor de la buget

PSD este de acord cu facilitarea infiintarii de noi partide, dar nu si cu finantarea acestora de la bugetul de stat, a mai declarat miercuri, dupa consultarile de la Cotroceni, presedintele PSD Victor Ponta.

"Suntem de acord cu facilitarea regulilor privind infiintarea de noi partide politice, sa renuntam la acele conditii dificile, cu un numar foarte mare de semnaturi, cu judete, cu conditia, insa, ca acest lucru sa nu reflecte mai deprte cheltuieli bugetare. Mai direct si mai romanste, vrem sa fie foarte simplu de infiitat partide politice, dar nu inseamna ca finantam de la buget toate aceste partide, ci, sigur, finantam partidele parlamentare sau cele care au un anumit numar de voturi obtinut in alegeri", a declarat Ponta.

El a spus ca PSD este de acord, totodata, si doreste ca in Comisia de Cod electoral sa se discute si sa se modifice si Legea finantarii partidelor politice, astfel incat viitoarea legislatie sa fie mai transparenta in ce priveste finantarea partidelor si a campaniilor.

"Am spus foarte clar ca in cadrul Comisiei de modifcare a legilor electorale suntem de acord, ne dorim sa intre in discutie si Legea finantarii partidelor politice, in asa fel incat in viitor, prin modificari legisltive foarte clare si moderne, sa avem un sistem transparent si foarte clar pentru toate partidele politice referitoare la modul de finantare a acestora si a campaniilor electorale", a mai spus Ponta.


VIDEO PROTVPLUS.RO