Deputatul Marko Attila a ramas fara imunitate si poate fi arestat. Catalin Teodorescu a fost pus sub control judiciar

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14

Deputatul Catalin Teodorescu a fost pus, miercuri, sub control judiciar de catre DNA si are interdictie de a parasi tara, in dosarul fostului sef al DIICOT Alina Bica, privind despagubirea acordata de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitala.

Procurorii au pus in miscare actiunea penala in cazul deputatului Catalin Teodorescu si au luat masura controlului judiciar pe toata durata urmaririi penale, incepand din 3 decembrie, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie.

Anchetatorii l-au chemat miercuri pe deputatul Teodorescu la DNA pentru a-i aduce la cunostinta noile masuri si i-au atras atentia ca in timpul controlului judiciar trebuie sa respecte mai multe obligatii, altfel ar putea fi arestat preventiv sau arestat la domiciliu.

Astfel, in timpul in care se va afla sub control judiciar, Catalin Teodorescu nu poate sa paraseasca tara fara acordul procurorului si trebuie sa se prezinte la politie conform programului de supraveghere sau de cate ori este chemat. De asemenea, Teodorescu trebuie sa se prezinte in fata procurorilor ori de cate ori este chemat, sa nu comunice cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

In ceea ce il priveste pe deputatul UDMR Marko Atilla-Gabor, acuzat de abuz in serviciu in dosarul in care este cercetata si fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, Camera Deputatilor a dat vot favorabil la cererea de incuviintare a arestarii preventive a acestuia.

Deputatul PNL Catalin Teodorescu, aflat in aceeasi situatie cu colegul de la UDMR, a fost SALVAT de colegii parlamentari, care au votat negativ la cererea Parchetului de arestare preventiva.

Astfel, cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Catalin Teodorescu nu a intrunit numarul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicand 146 de optiuni favorabile. Anterior, surse parlamentare au indicat, dupa un rezultat neoficial, ca solicitarea fusese aprobata.

Votul a fost secret, cu bile.

Nicolaescu: PNL a votat la vedere in cazul Teodorescu, daca imaginile arata altfel vor fi masuri dure

”Cred ca in continuare asistam la duplicitatea si ipocrizia cu care puterea ne-a obisnuit de mai multa vreme in aceasta tara, pe de o parte, si care din punctul meu de vedere ar fi trebuit sa invete ceva macar din votul din 16 noiembrie. In Parlamentul Romaniei, astazi, majoritatea parlamentara oricand poate sa obtina ce vot doreste, pentru ca este o majoritate confortabila. In situatia in care nu doreste un anume vot, acel vot nu se obtine. Asa s-a intamplat si astazi. Noi, cei de la PNL, am votat la vedere – toti care au fost prezenti – se poate vedea pe filmul care probabil ca a fost facut si s-a inregistrat votul fiecaruia in parte, iar cei de la PSD impreuna cu cei care sustin PSD au impartit votul – dovada faptul ca nu s-a putut obtine numarul de voturi minim pentru a se putea trece la ridicarea imunitatii parlamentare”, a sustinut Nicolaescu.

Deputatul PNL a mentionat ca poate garanta faptul ca parlamentarii ”din vechiul PNL” au fost in favoarea solicitarii procurorilor de ridicare a imunitatii, catalogand votul PSD drept unul ”pervers”.

El a mentionat ca liderul deputatilor PDL, Gheoghe Tinel, i-a mentionat ca deputatii acestui grup au votat in mod similar cu liberalii.

Raspunzand unei intrebari, Nicolaescu a precizat ca ”evident, vor fi masuri destul de dure” daca imaginile video vor demonstra ca au fost parlamentari ai PNL care nu au respectat decizia grupului de a vota in favoarea solicitarii procurorilor.

Tinel Gheorghe: I-am cerut lui Teodorescu demisia din PDL, a spus ca va demisiona

”Imediat dupa vot (votul privind ridicarea imunitatii, n.r.) i-am cerut colegului nostru Catalin Teodorescu sa-si dea demisia din partid”, a spus Tinel Gheorghe.

Intrebat ce raspuns i-a dat Teodorescu, liderul grupului PDL a raspuns: ”A spus ca-si va da demisia din partid”.

El a aratat ca i-a sugerat sa-si dea demisia si din Parlament. ”Demisia din Parlament...nu pot eu sa-l fortez, sa-i spun ce si cum, e un act de vointa unilateral, dar i-am sugerat şi acest lucru. Insa este problema domniei sale”, a mai spus Tinel Gheorghe.

Marton Arpad, catre deputati: Unii vreti sa readuceti statul politienesc

Deputatul UDMR Marton Arpad le-a spus, miercuri, deputatilor, in plen, dupa votul privind incuviintatea arestarii preventive a lui Marko Attila, ca au votat arestarea preventiva a unei persoane nevinovate si ca unii dintre ei doresc readucerea statului politienesc in Romania. ”Ati votat arestarea preventiva a unei persoane nevinovate, care la data respectiva nu era in Bucuresti, era data de 15 martie si s-a aflat la manifestari in judetul Brasov, acest lucru poate fi dovedit cu inregistrari audio-video”, a spus Marton Arpad.

El a mai spus ca in 22 decembrie lumea a iesit in strada impotriva statului politienesc si unii dintre deputati doresc readucerea acestuia.

In 22 decembrie lumea nu a iesit in starda pentru a readuce capitalismului, ci a iesit impotriva dictaturii politienesti din Romania. Acum, unii dintre dumneavoastra, sub inalta obladuire a Monicai Macovei, fost procuror in acea era, vreti sa readuceti acel stat politienesc. Pe noi nu ne veti gasi alaturi de dumneavoastra in acest drum”,a spus Marton Arpad.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO