Varujan Vosganian: PNL nu va putea evita discutia legata de Voiculescu

04-03-2011 17:33

Varujan Vosganian

Verdictul care va fi dat de instanta in cazul lui Dan Voiculescu, despre care CNSAS a spus ca a colaborat cu Securitatea, este si in atentia liberalilor. PNL se teme ca un posibil raspuns afirmativ al magistratilor ar putea avea efecte asupra USL.

Cu toate acestea, daca se va dovedi ca Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate, conducerea PNL nu va demisiona in bloc, asa cum a sugerat istoricul Marius Oprea in urma cu o zi.

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat insa ca, probabil, o discutie pe acest subiect nu va putea fi evitata in PNL. In plus, liberalul a explicat ca se afla intr-o situatie delicata in ceea ce priveste subiectul Dan Voiculescu, pentru ca nu este in relatii amicale cu acesta.

"Eu, personal, sunt in proces cu editura domnului Voiculescu, mi-a inscenat simulacrul de colaborare cu spionajul romanesc in 2006 si nici pana azi nu am primit scuze, ca dovezi nu avea de unde", a spus Vosganian.

In 5 februarie 2010, instanta Curtii de Apel Bucuresti a constatat ca Dan Voiculescu a avut calitatea de colaborator al fostei Securitati, insa decizia a fost contestata la instanta suprema.

Verdictul despre colaborarea lui Voiculescu cu Securitatea a fost amanat

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO