Basescu:Trebuie o politica europeana a sistemelor de aprovizionare de titei

04-03-2011 00:34

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat ca ar trebui sa se discute o politica europeana a sistemelor de aprovizionare si transport de titei pe teritoriul Uniunii Europene, ca o a treia componenta la un sistem energetic sigur pentru UE.

Presedintii Romaniei si Letoniei, Traian Basescu si Valdis Zatlers, au fost intrebati, joi, despre necesitatea unei politici energetice integrate la nivel european, in cursul declaratiilor comune de presa sustinute, la Palatul Cotroceni, dupa intrevederea dintre cei doi sefi de stat.

"Este unul din obiectivele majore ale politicii europene, o politica energetica unitara. Cand ma refer la o politica energetica unitara, ma refer la cateva lucruri esentiale si anume interconectarea sistemelor energetice, interconectarea infrastructurilor de transport gaze. Deocamdata acestea sunt cele doua mari prioritati si faptul ca ele exista s-a manifestat si luna trecuta, cand, la initiativa presedintelui Barroso, s-a facut o discutie pe interconectarea nord-sud in ceea ce priveste resursele de gaze, dar esenta unei politici unitare este legata si de crearea alternativelor de aprovizionare a Europei, in mod deosebit cu gaze", a declarat Traian Basescu.

El a continuat, afirmand ca ar fi necesara adaugarea celei de-a treia componente la un sistem energetic sigur pentru UE, respectiv o politica europeana a sistemelor de aprovizionare cu titei si de transport a titeiului pe teritoriul UE.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26