USL propune guvern de tehnocrati, alegeri anticipate si modificarea Constitutiei dupa alegeri

Ultima actualizare: 27-04-2012 15:51
Victor Ponta

Liderul USL Victor Ponta este de parere ca impunerea unui deficit maximal se poate face printr-o lege speciala, impunandu-se formarea unui Guvern tehnocrat si alegeri anticipate.

Ponta a spus ca obligativitatea respectarii deciziei

convenite la Bruxelles

prin Tratatul de guvernanta fiscala se poate face printr-o lege speciala, in temeiul articolului 148 din Constitutie, care prevede ca legile legate de tratatele europene se face de catre Parlament, in sedinta comuna, cu votul a doua treimi dintre senatori si deputati.

Co-presedintele USL a criticat faptul ca presedintele Traian Basescu "a semnat", la Bruxelles, tratatul de guvernanta fiscala fara a avea un mandat in acest sens si in lipsa unei dezbateri interne. Ponta a mai spus ca USL este de acord cu implementarea deciziilor luate la Bruxelles si a prezentat un plan al Uniunii, in cinci pasi.

USL propune infiintarea unui Comitet de criza Putere-Opozitie-BNR, pentru gasirea celor mai rapide solutii de adoptare a deciziilor de la Bruxelles si de reducere a deficitelor. Potrivit USL, nu este necesara modificarea Constitutiei pentru impunerea regulii privind deficitul maximal, ci de o lege speciala, adoptata cu votul a doua treimi din numarul senatorilor si deputatilor.

Un al treilea pas propus de USL este formarea unui guvern de tehnocrati care sa implementeze masurile anticriza, inclusiv a celor legate de deficitul bugetar si care sa pregateasca si alegeri anticipate.

Al patrulea pas propus de USL este organizarea alegerilor parlamentare anticipate, iar al cincilea, modificarea Constitutiei de catre Parlamentul nou ales.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca Romania trebuie sa treaca in Constitutie, si nu in alt act normativ, prevederile privind bugetul si deficitul structural, din acordul convenit la summit-ul UE.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO