Tăriceanu: Combaterea corupţiei nu se poate face cu metode ilegale, cum s-a întâmplat în România


Ultimul update: Marti 12 Martie 2019 23:01
Data publicarii: Marti 12 Martie 2019 22:55
Categorie: Stiri Politice
Călin Popescu Tăriceanu

Combaterea corupţiei trebuie să rămână şi în România ca în orice stat european un element de preocupare, a declarat, marţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a mai spus că această luptă nu se poate duce "cu metode ilegale şi neconstituţionale, cum s-a întâmplat în ţara noastră".

"Al doilea lucru pe care îl întreb este dacă Comisia care a redactat MCV-ul ştia de toate derapajele grave care s-au petrecut în Justiţie în ultimii ani, de influenţa protocoalelor secrete, de practicile ilegale care s-au derulat în România la nivelul DNA-ului şi altor instituţii din Justiţie. Lucrurile acestea ar fi trebuit să fie de preocuparea Comisiei. Nouă ni se recomandă să nu se facă paşi înapoi în privinţa combaterii corupţiei. Sunt absolut de acord, cred că combaterea corupţiei trebuie să rămână şi în România ca în orice ţară europeană un element de preocupare, dar pentru instituţii. Dar combaterea corupţiei nu se poate face cu metode ilegale şi neconstituţionale cum s-a întâmplat în România. Dacă MCV-ul se ocupă de Justiţie nu poate să facă abstracţie de aceste lucruri. Deci noi trebuie să găsim o rezolvare pentru toate", a explicat Tăriceanu.

El a adăugat că România nu vrea să slăbească lupta împotriva corupţiei, dar a menţionat că acest lucru nu poate fi făcut prin încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

"Nu vrem să slăbim lupta împotriva corupţiei, dar nu o putem duce prin încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, dreptul la un proces corect şamd. Cred că la nivelul Comisiei probabil încep să-şi dea seama că lucrurile nu par atât de simple cum par să le menţioneze ei în declaraţiile oficiale şi nu putem să facem abstracţie că, în România, gravele abateri care s-au produs le băgăm sub preş şi discutăm numai de situaţiile pe care le doreşte Comisia. Cred că trebuie să discutăm absolut tot, dacă suntem într-un parteneriat. Eu cred că da, suntem într-un parteneriat şi iau partea bună a comentariilor făcute de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene şi de disponibilitatea pe care o au pentru a discuta la nivel de experţi toate aceste lucruri", a susţinut preşedintele Senatului, întrebat cum comentează declaraţia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, după publicarea Raportului MCV, potrivit căreia nu a văzut niciun progres făcut de ţara noastră. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

Senatorii au amânat pentru 2 aprilie raportul privind urmărirea penală a lui Tăriceanu
VIDEO PROTVPLUS.RO