Parlamentari ai PDL sustin ca vor vota DA motiunea de cenzura

Ultima actualizare: 02-05-2012 09:30

In batalia pentru motiunea de cenzura care va fi depusa de PSD in Parlament se schimba raportul de forte. Opozitia a mai castigat miercuri trei voturi, ajungand la 215. Pentru demiterea Guvernului sunt necesare insa 236 de voturi.

Primul care a clatinat barca PDL a fost senatorul Iulian Badescu. El a anuntat ca paraseste partidul condus de Emil Boc si trece in tabara PSD.

A urmat in tabara "razvratitilor" deputatul PDL Daniel Oajdea. El a declarat ca, in principiu, ar vota "pentru" la motiunea de cenzura. Oajdea a precizat ca in partid sunt foarte multi nemultumiti de masurile de austeritate pentru care Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea in Parlament.

"Sa nu credeti dumneavoastra ca noi, parlamentarii, nu avem cunostinte - rude, prieteni - care sufera de aceste masuri. La nivel de discutie, foarte multa lume este nemultumita de masurile reducerii salariilor, a pensiilor mici, dar la vot nu stiu cum se vor comporta.", a precizat Oajdea.

Intrebat daca va mai ramane in PDL, in cazul in care va vota motiunea PSD, Daniel Oajdea a spus ca nu s-a gandit sa paraseasca partidul, pentru ca nu este un om care sa fuga "la greu".

Si, ca Oajdea, mai sunt si alti parlamentari PDL:

Georgica Severin, senator PDL: "Voi vota in favoarea motiunii de cenzura cu bilele la vedere."

Iosif Dragulescu, deputat PDL: "Daca ar fi sa votez astazi m-as abtine de la vot… In primul rand nu trebuia sa ne atingem de pensie."

Oficial, unii membri ai PDL nu sunt de acord cu masurile de austeritate ale Guvernului. Neoficial insa se tem ca, in urmatoarea perioada, PDL se va prabusi din punct de vedere electoral, iar la alegerile parlamentare de peste doi ani nu vor mai reusi sa castige un nou mandat. Desi nemultumirile sunt evidente, seful partidului vede altfel lucrurile.

Premierul Emil Boc: "Nu cred ca vor fi parlamentari care vor vota impotriva, trebuie sa inteleaga ca aceste masuri sunt necesare."

In schimb, Elena Udrea, secretar executiv al PDL, crede ca numai cei "slabi" vor trada: "Cei care fie sunt slabi, fie au cu totul alte viziuni asupra felului prin care ar trebui sa treaca Romania prin aceasta perioada de criza desigur ca parasesc barca in acest moment."

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO