Senatorul Iulian Badescu lasa PDL-ul pentru PSD

02-06-2010 00:00

Senatorul Iulian Badescu a anuntat, miercuri, in plenul Senatului, ca isi da demisia din PDL, deoarece nu este de acord cu programul anticriza al Guvernului Boc. In schimb .. el va activa in grupul PSD.

Ulterior, el a declarat pentru Mediafax ca a decis sa demisioneze din PDL dupa intalnirea de luni a premierului cu senatorii democrat-liberali. Atunci ... seful Guvernului si liderul PDL ar fi spus ca, daca senatorii partidului nu sunt de acord cu masurile anticriza, "sa-si caute alt drum".

Badescu a mai declarat ca, pe langa faptul ca nu este de acord cu programul anticriza, "considerat de Boc obligatoriu pentru a fi membru PDL", vrea ca atunci cand se duce in colegiul unde a fost ales sa nu-i fie jena sa priveasca in ochii celor care l-au votat.

Plecarea lui in tabara "dusmanilor" de la PSD nu a ramas necriticata de fostii colegi de partid.

Elena Udrea, secretar executiv al PDL: "Cred ca acestea sunt vremuri pentru politicieni puternici, pentru politicieni care au o atitudine de asumare a guvernarii, in mod real, si a sustinerii Guvernului din partidul din care fac parte. Cei care fie sunt slabi, fie au cu totul alte viziuni asupra felului prin care ar trebui sa treaca Romania prin aceasta perioada de criza desigur ca parasesc barca in acest moment. Sper sa nu mai fie alte cazuri."

Roberta Anastase, presedintele filialei PDL Prahova: "Dupa ce a fost ales si s-a vazut cu sacii in caruta, mi-a spus ca pe el il intereseaza doar sa-i fie lui bine si familiei lui. Aceasta alegere a fost facuta tocmai in acest sens. Plecarea lui din partid este o nota buna pentru PDL, care nu i-a oferit avantajele materiale la care acesta a sperat."

Iulian Badescu era viceliderul grupului PDL din Senat. El este membru in Comisia pentru agricultura din Senat si in Comisia pentru cercetarea abuzurilor.

Badescu a fost ales senator intr-un colegiu uninominal din Prahova la alegerile parlamentare din 2008. El a candidat din partea PDL, in conditiile in care se inscrisese in aceasta formatiune politica cu doar o luna si jumatate inaintea alegerilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO