Stolojan: Documentul trimis Parlamentului de Guvern nu e un program, e o gluma la adresa Romaniei
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan critica programul asupra caruia urmeaza sa-si asume raspunderea Guvernul Ponta III, afirmand ca documentul este "o gluma la adresa Parlamentului si a Romaniei".
"Am studiat cu atentie acest program si cred ca sunt printre putinii care l-au parcurs. Dupa parerea mea, este o gluma, o gluma la adresa Parlamentului, o gluma la adresa Romaniei. si sa va spun de ce. Ceea ce domnul Ponta, Guvernul sau a transmis mass-media reprezinta pur si simplu o serie de liste de dorinte intocmite de catre fiecare minister si care pe urma din computer au fost puse in ordine alfabetica. incepe cu agricultura, continua cu armata, dupa care cu apa, dupa care cu bugetul, dupa care cu comunicare, cu cultura. Nici un fel de prioritati, nici un fel de incercare de sistematizare", afirma Stolojan, conform Mediafax, care citeaza RFI.
Europarlamentarul PDL se refera si la subiectul legat de reducerea TVA: "Dar nu-i vorba numai de TVA, acolo se vorbeste si de reducere de contributii de asigurari sociale, se vorbeste si de reducerea generala a cotei de TVA de la 24% la 19% si asa mai departe. Foarte multe asemenea lucruri placute, dar care toate se incheie daca conditiile fiscale-bugetare vor permite. Aceasta este o inovatie intr-un program de guvernare, pentru ca la fel putem continua ca acest Guvern isi propune sa elimine toate impozitele platite de populatie, daca conditiile bugetului, daca conditiile fiscale o vor permite".
In opinia sa, documentul trimis Parlamentului "nu este un program".
"Un program inseamna actiuni concrete, cu termene concrete, incadrate in resursele pe care Guvernul considera ca le previzioneaza pentru anul 2014-2015", afirma Stolojan.
Potrivit acestuia, cota unica de impozitare trebuie pastrata. "Dupa parerea mea, Romania se afla intr-o etapa in care este inca o tara in curs de dezvoltare, care are nevoie de investitii masive, are nevoie de acumulare de capital si cota unica ar trebui sa mai fie mentinuta inca o perioada de 10-15 ani de zile, pana cand Romania va reusi sa reduca substantial decalajul pe care il are fata de tarile dezvoltate si in acest fel sa ne putem pune ulterior problema unei echitati mai mari in randul distribuirii veniturilor, realizata si prin aceasta diferentiere a impozitarii pe veniturile oamenilor", afirma Stolojan.
Guvernul a trimis Parlamentului, saptamana trecuta, programul pe care isi va asuma raspunderea.