Sondaj: alianta PSD-PC conduce in preferintele electoratului


Ultimul update: Sambata 14 Iulie 2012 22:16
Sursa: CCSB
Data publicarii: Duminica 28 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Politice
Mircea Geoana isi ataca dur adversarii politici

PSD-PC ar aduna 36% din voturile electoratului, PD-L  34% din voturi, iar PNL 20% din voturi. Pe urmatoarele locuri se situeaza UDMR cu 5%, PRM cu 3% si PNG cu 2%.


Romanii ar prefera in proportie de 28% ca Guvernul sa fie format de alianta PSD-PC alaturi de PNL, in timp ce 25% din votanti ar opta pentru fosta alianta DA, PD-L si PNL. 19% din romani ar dori la guvernare o alianta din PSD-PC si PD-L. 

32% dintre romanii l-ar prefera ca viitor prim-ministru pe Theodor Stolojan, in timp ce presedintele PSD, Mircea Geoana, se afla pe locul doi in preferintele romanilor, cu 30% . Actualul premier se afla pe locul trei in preferintele alegatorilor cu 22%, arata sondajul CCSB.  

Romanii asociaza PSD cu marirea pensiilor si apropierea de oamenii obisnuiti. PDL-istii sunt perceputi ca un partid cu lideri puternici, care a castigat alegerile locale. PNL este asociat cu cresterea economica si marirea pensiilor.

Sondajul a fost efectuat de Compania de Cercetare Sociologica si de Rebranding in perioada 22-25 septembrie, pe un esantion de 1.068 de persoane si are o marja de eroare de +/- 3,1%.

Sursa: CCSB Pro TV

Mircea Geoana este candidatul PSD-PC pentru functia de premier
Boc:
Liberalii si-au aratat candidatii pentru alegerile parlamentare
Boc:
Liberalii si-au aratat candidatii pentru alegerile parlamentare
VIDEO PROTVPLUS.RO