Viitorul Dunarii: transport ecologic care va incuraja turismul si afacerile
UPDATE: Sunt principalele obiective ale "Strategiei Dunarii", un proiect indraznet care a fost discutat luni, la Bucuresti, de reprezentantii a 14 tari din regiune si de cei ai Comisiei Europene, in frunte cu Jose-Manuel Barroso.
Premierul Emil Boc a primit un cadou neasteptat de la unul dintre invitati - o sticluta cu apa de la izvoarele Dunarii. Dincolo insa de acest moment poetic, au fost abordate lucruri serioase. De pilda invitatii s-au pus de acord ca Dunarea ar trebui sa fie principala artera de transport din intreaga regiune, insa din pacate nu este.
Fluviul are 2200 de kilometri, din care mai mult de 1000 in Romania. In plus, Dunarea este legata printr-un canal cu Rinul, asa ca se poate ajunge pe apa din Marea Neagra direct la Rotterdam. Este adevarat ca dureaza intre 10 zile si doua saptamani, fata de o zi pe sosea, dar este mult mai ieftin si mai curat.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca o nava de 2000 de tone, transporta odata marfa cat 100 de camioane sau doua garnituri de tren.
Strategia pentru Dunare ar putea fi o sansa ca Romania sa primeasca si mai multe fonduri europene.
Prezent la eveniment, premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a felicitat pe Traian Basescu pentru felul in care arata Bucurestiul.
Presedintele Comisiei a promis ca va ajuta Romania sa atraga bani cat mai repede posibil.
Sursa: Pro TV
Etichete: dunare, Comisia Europeana, emil boc, traian basescu, summit, Jose Manuel Barosso,
Dată publicare:
08-11-2010 00:00