”Scandalagisme” la audierea unui ministru: ”E un tractorist ajuns politician. Potoliți-vă!”


Ultimul update: Marti 18 Februarie 2020 12:43
Data publicarii: Marti 18 Februarie 2020 12:12
Categorie: Stiri Politice

Cine este de vină pentru situația economică dezastruoasă în care a ajuns județul Hunedoara? Guvernul PSD sau cel al PNL? Pe această temă s-au certat, marți, doi parlamentari - unul fiind social-democrat, iar celălalt liberal.

Cearta dintre cei doi a avut loc în timpul audierilor ministrului propus al Economiei, Virgil Popescu, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

La începutul audierilor, ministrul propus Popescu a fost luat la întrebări pe tema sărăciei în care se zbat locuitorii județului Hunedoara, unul dintre subiectele atinse fiind cel al complexului Energetic Hunedoara precum și al închiderii minelor din Petroșani.

Deputatul PSD Laurențiu Nistor - care în trecut a fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara, iar în prezent este președinte al PSD Hunedoara - a lansat un atac la adresa senatoarei PNL Carmen Hărău, pe care a acuzat-o de micniună când spune că PSD ar fi principalul partid vinovat.

”Începând din 1990 și până astăzi nu au fost închise de către Guvernele PSD nicio mină din cele 10 din Valea Jiului. Să nu mai mințim, măcar aici, când sunt toate televiziunile naționale, măcar să ne abținem de la minciuni, măcar aici, la audierea unui ministru. Să nu mai spunem niciodată că ultimele două mine care au fost trecute pe închidere, au fost făcute în noiembrie 2016 de către un Guvern susținut cu foarte multă ardoare și bunăvoință și tot ce vreți dumneavoastră, Guvernul tehnocrat Cioloș (...)” - a spus parlamentarul PSD.

Imedist a venit și replica nervoasă a senatoarei PNL Hărău, care, de iritare, a greșit numindu-l pe Nistor președinte al PNL, în loc de PSD.

Carmen Hărău (PNL): Apreciez elocința colegului președinte al Partidului Național Liberal ...ăă Social Democrat, Doamne păzește, de la Hunedoara, fost președinte al Consiliului Județean, iar elocința, ca să știe și colegii noștri. Elocința vine din partea unui tractorist, care conduce județul Hunedoara ...”

În ajutorul colegului social-democrat a sărit un alt social-democrat, senatorul Daniel Zamir, care până acum câteva zile a fost membru ALDE.

Daniel Zamfir (PSD): ”Nu, am o rugaminte, spălați-vă rufele unde vreți, nu aici, că este audierea unui ministru.”

Carmen Hărău (PNL): Nu vi se pare domnule Zamfir că am dreptul să vorbesc cel puțin în măsura în care vorbește el, nu?”

Daniel Zamfir (PSD):Nu. N-aveți dreptul.”

Carmen Hărău (PNL): ”Nu? Dar dumneavoastră în ce calitate interveniți în ședință?”

Daniel Zamfir (PSD): ”Scandalagismele astea, afară, nu aici.

Carmen Hărău (PNL): ”Deci domnul Nistor este un tractorist ajuns politician, care dă dovadă de elocință. A  avut competență să conducă județul în ultimii 20 și ceva, 30 de ani, așa că vreau ca și colegii noștri să știe cu cine avem de-a face.”

Daniel Zamfir (PSD):E adevărat. Vă arătați în toată splendoarea dumneavoastră. Potoliți-vă. Calmați-vă.”

 

VIDEO PROTVPLUS.RO